Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Better World 9 mei 2018

Dit zijn de leukste duurzame cadeaus voor moederdag

Mama’s, we zijn er gek op. Net als op onze wereldbol. Daarom is het wel zo leuk om beide blij te maken en te houden. Met deze moederdagcadeaus wordt niet alleen je moeder happy, maar houd je ook rekening met de rest van de wereld.

1. Geef een kokosnootkaars

Ruikt top, ziet er top uit en is volledig gemaakt van natuurlijke producten en vrij van chemische stoffen. En zelfs over de verpakking van de kokosnootkaars is nagedacht: deze is van gerecycled papier. Worden we blij van! En onze moeders ongetwijfeld ook. Extra leuk: de kaars kan ook blijven drijven op water. Ideaal voor in bad!

Duurzame kaars van BsaB

2. Inspireer je moeder met een duurzaam boek

Kan jouw moeder wel wat inspiratie voor een duurzame levensstijl gebruiken? Geef een boek cadeau! Bewust leven hoeft niet moeilijk te zijn, maar soms heb je net even een extra zetje nodig om te beginnen. ‘Bedrock – Het Boek‘ bestaat uit 221 bladzijden vol tips over een duurzaam leven, maar er staat ook van alles geschreven over persoonlijke groei, liefde en mindfulness. Ook het boek ‘Dit is een goede gids‘ is een aanrader en staat boordevol tips en tricks voor een duurzame manier van leven.

3. Doe een hervulbare koffiebeker of waterfles cadeau

Is je moeder gek op koffie, of kan ze wel een mooie waterfles gebruiken om aan die dagelijkse 2 liter te komen? Geef een mooie, hervulbare koffiebeker of waterfles! Plastic waterflesjes en koffiebekers hebben namelijk een grote impact op het milieu. Maak het cadeau extra leuk door er fairtrade koffiebonen of wat heerlijke ingrediënten voor in het water bij te doen.

Ook interessant: Coffee to go? Dit is de invloed van koffiebekers op het milieu.

 

4. Een duurzame regenjas voor moederdag

Jouw moeder doet ongetwijfeld een hoop op de fiets in ons kikkerlandje. Op de fiets naar werk, op de fiets boodschappen doen en op de fiets naar de sportschool. Ook als het regent. Wel zo leuk als mams tijdens haar fietstocht droog aan de overkant komt als het ineens met bakken uit de hemel komt. Het Amsterdamse regenjassenmerk Maium heeft de perfecte oplossing: een regenjas die je aan de zijkant kunt openritsen, zodat je de jas over je stuur kunt trekken en helemaal droog blijft. En het mooiste van alles: de jassen worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Daar worden moeders blij van! En droog, natuurlijk.

Duurzam regenjas van Maium

5. Geef aandacht voor moederdag!

Geeft je moeder niet zoveel om spullen? Het meest duurzame en gewaardeerde cadeau dat ook nog eens volledig past in een minimalistische levensstijl: aandacht. Ga samen met je moeder iets leuks doen: geef een fijne lunch bij een duurzaam restaurant als InStock waar ze voedselverspilling tegengaan, koop kaartjes voor een theaterstuk, geef een yogales waar jullie samen heen gaan. Tip: zet meteen die datum vast in jullie agenda’s, voordat het in de vergetelheid raakt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste duurzame cadeaus voor moederdag
Sluiten