Tessa Ham
Tessa Ham Sustainability 26 mei 2020

Duurzame essentials voor een productief en comfortabel home office

Nu we meer thuiswerken, is de kans groot dat je wil investeren in een productieve én comfortabele home office. Maar wel één met duurzame kantoorartikelen- en meubels, natuurlijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig al een hoop milieuvriendelijke alternatieven te vinden van de essentials die we elke dag gebruiken.

We delen 7 kantoorartikelen en merken die ervoor zorgen dat jij straks een fijne en productieve werkplek hebt, waarbij je ook nog eens hebt gedacht aan de planeet.

Herbruikbare notitieboekjes

Notitieboekjes zijn voor de meesten van ons onmisbaar. We hebben ze bijvoorbeeld nodig om onze to-do lists in te maken. Ga voor een duurzaam en gerecycled exemplaar, of koop één keer een herbruikbaar notitieboek en je bent voor de rest van je leven voorzien. Deze schriften werken als een whiteboard: je kunt de notities uitwissen en weer opnieuw beginnen. Voorbeelden zijn Greenbook, Bambook en Corectbook.

greenstory
Bron: GreenStory

GreenStory

GreenStory verdient een extra shout-out. Alhoewel je bij dit Nederlandse merk ook uitwisbare notitieboekjes kunt kopen, kun je er ook terecht voor vegan etuis, werkmappen en andere duurzame kantoorartikelen. Bovendien kun je jouw eigen notitieboek samenstellen en kies je voor to do, planner of project pagina’s. Bovendien kun je ook nog een habit tracker en reflectie pagina’s toevoegen die je helpen positief te denken.

duurzame stationary van batch works
Bron: Batch Works

Stationary van suikerriet

Het Britse merk Batch Works maakt simpele maar elegante stationary, die ze 3D-printen van het biologisch afbreekbare suikerriet. Bovendien worden ze ‘naakt’ verkocht zonder verpakking, en ontstaat er dus geen afval. Van pennenhouders tot de pennen zelf en van theelichten tot vazen, je vindt het allemaal in hun webshop. In mooie pastelkleuren nog ook!

Ook interessant: 4 milieuvriendelijke merken om je huis mee te poetsen

Duurzaam zitten

Wil je investeren in een bureau en een bureaustoel nu we waarschijnlijk nog een lange tijd zullen thuiswerken? Je lichaam zal je dankbaar zijn. Bekijk dan eens de duurzame bureaustoelen van Herman Miller. Deze bureaustoelen worden gemaakt met eco-materialen en zijn aan het einde van hun gebruikscyclus tot op moleculair niveau te scheiden, zodat de elementen opnieuw kunnen worden hergebruikt.

Tweedehands kantoormeubelen

Vanzelfsprekend is het nog duurzamer om te gaan voor tweedehands meubelen, dan voor meubelen die nog geproduceerd moeten worden. Ga daarom eerst langs bij de kringloop.

Hebben ze daar niets bij wat je zoekt? Check webshop Albeka en SecondlifeChairs dan, waar je kantoormeubelen van kwaliteit vindt die een tweede leven krijgen.

duurzame pen
Bron: Penstore

 

Duurzame pennen

Vind je het belangrijk om nog notities op te schrijven? Gelukkig zijn er ook hoop duurzamere pennen verkrijgbaar. De B2P (oftewel Bottle-to-pen) van Pilot bijvoorbeeld. Deze pen is gemaakt van geryclede PET-flessen en is bovendien hervulbaar.

Duurzame koptelefoon

Zoals je misschien wel doorhebt, bestaan er van bijna alle kantoorartikelen wel een duurzame variant als je even zoekt. Zo ook met de koptelefoon, die vooral fijn is als je even in focus-mode moet en niemand je mag storen. Wist je dat er elk jaar zo’n 15 miljoen kilo aan koptelefoons wordt weggegooid in de wereld?

Het bedrijf Gerrard Street probeert dit tegen te gaan door modulaire koptelefoons te maken, waarbij onderdelen makkelijk hergebruikt kunnen worden. Je betaalt er maandelijks €7,50 voor en als er iets kapot gaat krijg je binnen vier dagen een nieuw onderdeel toegestuurd. Een andere optie is een koptelefoon op zonne-energie, bijvoorbeeld van het merk JBL.

Verder lezen? Vervang deze wegwerpproducten voor duurzame alternatieven

Meer over het werkende leven?

Tegenwoordig lijkt het bijna alsof iedereen zijn droombaan heeft bemachtigd en elke 25-jarige al minstens een boek heeft geschreven of een TED Talk heeft gegeven. Ondertussen struggle jij om de balans te behouden tussen je carrière, je vrienden en je gezondheid. Op zusje WorkJuice vind je alles wat je moet weten om het beste uit jezelf te halen, maar word je er ook aan herinnerd dat je echt niet net na je afstuderen CEO hoeft te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Duurzame essentials voor een productief en comfortabel home office
Sluiten