Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Better World 7 dec 2018

WeekendTip: van ruilen komt geen huilen bij deze Rotterdamse kledingruil

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook lekker eten, drinken én samenzijn bij. Daarom delen we de leukste, duurzaam what-to-do’s voor dit weekend mét een Bedrock-randje. Dit weekend: de CHANGEz kledingruil in Rotterdam. 

Ben je gek op kleding en duurzaamheid? En heb je ook nog eens geen plannen voor dit weekend? Dan hebben we goed nieuws voor je. Met de kleidingruil van BlueCity vernieuw je je garderobe op een duurzame manier. En dat alles, uiteraard, onder het genot van een drankje, een hapje en muziek.

Van ruilen komt geen huilen

Anno 2018 kopen we meer en vaker kleding dan ooit tevoren. Veel van ons kopen constant nieuwe kleding om het vervolgens maar één keer te dragen. Wist je al dat zelfs 70 procent van de Nederlanders tussen de 5-20 kledingstukken in de kast heeft liggen die ze nooit aan doen? Bizar.

En dat is precies wat BlueCity (in samenwerking met Awearness Kollektif) probeert te voorkomen. Door deze kleding- en sneakerruil te organiseren hopen zij dat de verspilling van kleding verholpen wordt. Want zeg nou eerlijk. Dat shirtje dat je al een jaar in de kast hebt liggen ga je nu echt niet opeens wel aan doen. Dus waarom zou je daar niet iemand anders blij mee maken? Oh en mocht je je nu afvragen wat er met de kleding gaat gebeuren dat overblijft, dat wordt geschonken aan een goed doel.

Wil je duurzame mode-keuzes maken? Deze app helpt een handje

Kledingruil? Waar moet ik zijn?

Ben je nu al helemaal gierend enthousiast geworden? Dan kun je je ticket voor €6 bestellen op de site van BlueCity of check het Facebook-event. Deze kledingruil gaat trouwens niet alleen maar over ‘t ruilen van je sneakers of kleding. Modeontwerper Albert-Jan Metselaar gaat bijvoorbeeld ook op het podium staan om te vertellen over zijn visie op de mode industrie en er is een expositie te bewonderen over de reis die kleding meemaakt door fotograaf Pieter van den Boogert.

Wil je hier bij zijn? Het evenement vindt plaats op zaterdag 8 december van 12:00u tot 16:00u. De locatie is trouwens best wel bijzonder. De kledingruil wordt gehouden in het voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam.

Adres van Tropicana
Maasboulevard 100
3063 NS, Rotterdam

Blijf je toch liever binnen dit weekend?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
WeekendTip: van ruilen komt geen huilen bij deze Rotterdamse kledingruil
Sluiten