Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Planet 22 dec 2018

Last minute kerstcadeautjes die ook nog eens goed zijn voor ‘t milieu

December staat in ‘t teken van samenzijn, eten en cadeautjes. Cadeaus geven is soms nog leuker dan krijgen. Maar vooral met de feestdagen is dat eigenlijk best schadelijk voor het milieu. Gelukkig kunnen we hier ook tijdens de feestdagen rekening mee te houden. Heb je nog geen kerstcadeautjes gekocht? Dit zijn de leukste last minute kerstcadeautjes die ook nog eens goed zijn voor ‘t milieu.

Kerst wordt (bijna) nergens gevierd zonder cadeautjes. Allemaal lief bedoeld natuurlijk. Maar als dat cadeau na de Kerst ergens op je zolder belandt, dan is dat niet echt duurzaam. Vaak worden cadeautjes gekocht omdat dat nou eenmaal moet, het is een traditie. En er is ook niks mis met het kopen van een cadeautje, want het is een lief gebaar. Maar je kunt ook iets kopen dat minder ‘antother piece of trash‘ is. Geeft degene voor wie het cadeau is  óók om te planeet? Even better!

5 x de duurzaamste kerstcadeautjes

Slaat de paniek al toe bij de gedachten dat ‘t bijna Kerst is? No stress. Met deze ideeën heb je een last minute duurzaam kerstcadeau.

De zero waste starter kit

Op veel manier gebruiken we (te)veel van de aarde en tijdens de feestdagen nog een beetje extra. Door een zero waste starter kit cadeau te geven, maak je minder gebruik van onnodig wegwerpplastic. Zo’n starter kit bestaat namelijk uit dingen die herbruikbaar zijn zoals een zero waste-tas.

Dit is hét starterspakket voor de beginnende zero waster

Biologische verzorgingsproducten

Zorgen voor de planeet is belangrijk, maar zorgen voor onszelf is niet minder belangrijk. Gelukkig zijn er producten op de markt die goed zijn voor ons én het milieu niet zo vervuilen. De Huile sublime biologische olie van het fijne natuurlijke merk Pureté bio(R) is bijvoorbeeld een heerlijk middel om je huid in een topconditie te houden. Van de olie heb je maar een paar druppels nodig die je gewoon door je dagcrème drupt

Tijdens de koude dagen, de vele kerstdiners en borrels, kan een beetje extra huidverzorging geen kwaad.

Wat is de werking van oliën op je huid? Alles wat je wilt weten over natuurlijke plantenoliën

NIKS

Door de consumptiemaatschappij waarin we leven, kopen we steeds meer spullen. Ook spullen die we niet nodig hebben. En daarom is door Greenpeace het initiatief ‘NIKS’ in het leven geroepen. NIKS is hét alternatief om te vragen voor je verjaardag, de feestdagen, of gewoon voor de planeet. NIKS is een bijdrage aan Greenpeace die je cadeau kan doen of krijgen.

En wie NIKS geeft, hoeft niet met lege handen aan te komen. NIKS komt namelijk in de vorm van een wit pasje.

Geef een ervaring

Een ervaring geven als cadeau is hartstikke leuk om te ontvangen en nóg leuker om samen te doen. Ga bijvoorbeeld een weekendje weg. Schrijf jullie in voor danslessen. Volg die leuke kookworkshop. Hoe gek je het ook kan bedenken, ervaringen zijn er genoeg om cadeau te doen.

Boeken

Wat is er nou leuker dan een goed boek cadeau doen? Heb je inspiratie nodig en zit je te wachten op die (gouden) boekentip? Ook hier hebben wij eerder al over geschreven: Bedrocks boekentips: 3x de beste boeken van november

Ook leuk: een boek over je leven cadeau geven. Huh? Yes, het kan écht. Story Terrace biedt de mogelijkheid een levensverhaal vast te leggen in een boek. Het ophalen van herinneringen en daarna, de mogelijkheid het boek te delen met de volgende generaties. Hoe tof is dat?

Meer lezen over een duurzame Kerst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Last minute kerstcadeautjes die ook nog eens goed zijn voor ‘t milieu
Sluiten