Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Body 22 sep 2017

Cocktail-lovers opgelet! Hier drink je duurzame cocktails

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we vanaf nu elke vrijdag de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje.

Hoewel we op Bedrock vaak schrijven over de gevolgen van te veel alcohol, en je aanmoedigen om alcoholloos te feesten, zijn we heus niet vies van een drankje. Zolang het met mate is, natuurlijk. En als je dan tóch gaat drinken, doe het dan op een duurzame manier.

Voedselverspilling van restaurants staat hoog op het lijstje als het gaat om duurzaam eten. Van Instock, een Nederlandse restaurantketen waar gekookt wordt met producten, van bijvoorbeeld de Albert Heijn, die anders verspild zouden worden; tot internationale events als Londen’s “Feeding the 5000”, waarbij overtollig voedsel omgetoverd wordt tot een volwaardige maaltijd voor 5000 mensen.

Maar hier is de focus voornamelijk op voedsel, en niet op drank. En dat is zonde, vond Agnieszka Rozenska. Bij Bluespoon Bar in hotel Andaz aan de Prinsengracht in Amsterdam, ontwikkelde ze samen met head-bartender Martin Eisma, sustainable lemonades voor het cocktailmenu. Zo bottelt Bluespoon Barlimonade in de smaken citrus-bergamot, gember-citroengras en aardbei-dragon. 

Geen deel van de ingrediënten wordt verspild. Zoals bij ‘nose-to-tail cooking’, waar chefs het hele dier gebruiken, wordt ook elk onderdeel van het fruit, groente of kruiden in de cocktails verwerkt om zo bewuster om te gaan met voedselverspilling.

Bij Bluespoon worden de bladeren, het sap en de overgebleven schillen van citrusvruchten, overrijp fruit en de overgebleven kruiden gebruikt om frisse limonades te maken. Zowel perfect voor de dorst als een goed begin om verspilling tegen te gaan.

Je vindt op de website van Bluespoon meer informatie over de cocktailbar en openingstijden.

Cheers!

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Cocktail-lovers opgelet! Hier drink je duurzame cocktails
Sluiten