Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 9 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste duurzame cadeaus voor Moederdag (voor ieder wat wils)

Natuurlijk zijn we onze moeder het hele jaar door dankbaar voor wat ze ons geleerd heeft, maar aankomende zondag is de dag waarop we dat tonen in de vorm van een beetje extra liefde weer aangebroken. Hoewel het beste cadeau nog altijd is om gewoon even bij je moeder langs te gaan als dat kan, is het soms ook leuk om een persoonlijk cadeautje te geven. Iets wat echt bij haar past – want duurzame cadeaus voor Moederdag mogen dan nog zo goed zijn voor de wereld, uiteindelijk is iets waar daadwerkelijk gebruik van wordt gemaakt het meest duurzaam.

De tips in dit lijstje zullen dan ook lang niet voor iedereen geschikt zijn, maar waarschijnlijk zit er wel iets tussen waar je jouw moeder blij mee kunt maken.

Duurzame cadeaus voor Moederdag

Een vegan high tea

Een ervaring is het leukst om te geven, dus neem je moeder lekker mee voor een high tea! Het duurzaamst is natuurlijk om dan voor de plantaardige optie te kiezen: een vegan high tea bestel je bijvoorbeeld bij Koffie ende Koeck in Amsterdam, Black & White KAFE in Breda of The Tea Lab in Rotterdam. Maar ook bij andere restaurants die een high tea aanbieden, kun je soms naar een vegan variant vragen.

Toch liever hartig dan zoet? Je kunt je moeder ook trakteren op een diner in een restaurant, bijvoorbeeld één van deze duurzame restaurants in Amsterdam of deze lekkerste vegan restaurants van Rotterdam. Daarvóór kun je natuurlijk gezellig door de stad struinen.

Kleurrijke bee’s wraps

Ken jij bee’s wraps al? Dat zijn herbruikbare verpakkingen waarin je voedsel kunt bewaren en vers houdt. Een prima alternatief voor plastic verpakkingen! Ze zijn gemaakt van biologisch katoen, bijenwas, jojobaolie en boomhars. De bijenwas en jojobaolie hebben antibacteriële eigenschappen die je voedsel lekker vers houden.

Je zou de bijenwasdoeken zelf kunnen maken, maar in dit artikel zetten we ook allerlei bee’s wraps met leuke printjes op een rij die perfect zijn als cadeau voor Moederdag.

Duurzame kleding met een boodschap

In de DIY-mood? Koop een biologisch (of tweedehands) T-shirt en schrijf of borduur daar zelf iets moois op. Als je dat goed doet, ziet het er superprofessioneel uit! Heb je iets meer budget, dan is duurzame kleding ook een ontzettend mooi cadeau om in te investeren. In dit rijtje met duurzame kledingmerken van eigen bodem vind je bijvoorbeeld tijdloze mode waar je eigenlijk niet mee de fout in kunt gaan.

Een vega(n) kookboek

Houdt je moeder van koken en zou jij het helemáál niet erg vinden daar wat vaker van mee te genieten? Tip: geeft haar een kookboek cadeau en laat subtiel vallen dat je erg benieuwd bent naar de gerechten die erin staan. Of nodig jezelf vast uit voor een etentje, dat kan natuurlijk ook. 😉

In 2018 kwamen er een heleboel mooie vegan kookboeken uit waar helemaal geen milieubelastend vlees aan te pas komt. Dit zijn onze favorieten!

Dierproefvrije verzorgingsproducten

Een lekkere douchegel of fijne bodylotion is weliswaar een beetje standaard, maar dat is het met een reden: er zijn maar weinig mensen die er niet blij van worden. Kies je voor een duurzaam cadeau, dan heeft dierproefvrij en liefst vegan natuurlijk de voorkeur.

Deze 4 fijne cosmeticamerken zijn bijvoorbeeld dierproefvrij, een groot deel van de Lush-producten is ook verpakkingsvrij en de B.A.E.-collectie van HEMA is zelfs helemaal vegan.

Fijne Moederdag!

Meer over duurzaamheid:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste duurzame cadeaus voor Moederdag (voor ieder wat wils)
Sluiten