Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 11 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Wil je bewuster leven? Dit zijn duurzame alternatieven voor in huis

Als je milieuvriendelijker wilt leven, kun je een heleboel dingen aanpassen, van je eetpatroon tot je woning. En daar hoef je helemaal geen geitenwollen sokken voor te dragen (mag natuurlijk wel). Roomed zette vier duurzame alternatieven voor in huis op een rijtje. Scheelt jou ook nog eens geld! Win-win.

Duurzame verlichting

Heb jij nog gloeilampen in huis? Vervang ze dan voor LED-verlichting. Niet alleen gaat een LED-lamp tot wel twintig jaar lang mee, ook verbruikt hij maar liefst 90 procent minder energie. Of maak vaker gebruik van kaarsjes wanneer de avond valt. Dit zorgt niet alleen voor licht, maar ook voor sfeer.

Warmtepomp

Allereerst is het belangrijk om je huis zo goed te isoleren, om de warmte zo veel mogelijk binnenshuis te houden. Dubbelglas is bijvoorbeeld een slimme optie. Maar wanneer de gure herfst- en winterdagen weer naderen, zul je toch een beetje moeten gaan stoken. Een warmtepomp is het duurzame alternatief voor de cv-ketel. De warmtepomp gebruikt de gratis warmte uit de natuur of aardbodem.

Dit vind je misschien ook leuk: Een minimalistisch huis saai? Niet met deze tips.

 

DIY

Ben je die oude kast beu en wil je graag iets nieuws? Voordat je besluit voor een compleet nieuw exemplaar te gaan, kijk eens of je ook zelf aan de slag kunt. Door kleine aanpassingen, kun je al een geheel nieuwe look creëren. Vervang de deurknoppen en geef de kast een nieuw likje verf. En wil je het zo duurzaam mogelijk doen, koop dan een watergedragen verf in plaats van verf op terpentinebasis. Heb je twee linkerhanden? Kijk dan eens op Marktplaats voor leuke tweedehands pareltjes!

Pure materialen en eerlijke producten

Door de natuur in huis te halen, geef je je interieur karakter en sfeer. Kies voor meubels die gemaakt zijn van hout met een FSC keurmerk. Dat hout komt namelijk van een duurzaam beheerd bos. Ook zijn er genoeg mooie, fairtrade woonaccessoires. De collectie van Fair Trade Original is zo’n voorbeeld met duurzame alternatieven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Wil je bewuster leven? Dit zijn duurzame alternatieven voor in huis
Sluiten