Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 21 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds eerste duurzame en circulair warenhuis TOMO opent de deuren in Nederland

Duurzaamheid is du moment met recht een niet te missen onderwerp. Duurzaamheid begint langzaam maar zeker het nieuwe normaal te worden. Er zijn tal van merken die hartstikke mooie en duurzame producten verkopen, maar een goede zaak waar alles samenkomt? Die was er nog niet. TOMO, een innovatief warenhuis met een sociale en duurzame missie, brengt daar dit voorjaar verandering in.

Dit voorjaar opent TOMO, het eerste warenhuis ter wereld waar duurzaamheid en een circulaire economie centraal staan, haar deuren in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Circulair retailmodel

Op deze plek ervaar je een zo duurzaam mogelijke winkelbeleving, zelfs als je wilt consuminderen. Want in het warenhuis vind je naast duurzame producten van tachtig mooie merken, ook resell, rent, refill en repair services. Deze diensten hebben niet als doel om een nieuw product aan de consument te slijten, maar om de levensduur van bestaande producten te verlengen. Want in de toekomst draait het steeds vaker om circulariteit waarbij we ons inspannen om de levensduur van spullen te verlengen.

Zo is er een Repair atelier, waar je vijf jaar lang kosteloze reparatie garantie krijgt op aangeschafte artikelen. Reuse, waar je kleding kunt inleveren en Resell waar vintage kleding wordt verkocht.

Mooie duurzame merken bij TOMO

Online en in het fysieke warenhuis, vind je meer dan tachtig nationale en internationale merken met een duurzame missie. Denk aan de modelabels Dedicated, Lanius, Ivy & Oak en MUD jeans maar ook aan home care brand Kinfill en 3D printing designstudio UAU project.

Naast deze bekende namen, wil TOMO ook een plek zijn waar kleinere merken met een missie zichtbaar zijn. Alles wat bij TOMO te koop is, wordt zorgvuldig geselecteerd en zo verantwoord mogelijk geproduceerd. Op deze manier maakt TOMO duurzame keuzes makkelijker voor een veel breder publiek.

Marian Haselhoff

Marjan Haselhoff is de initiatiefnemer van TOMO en liep al sinds 2020 rond met het idee om een plek te creëren waar veel mooie duurzame en verantwoorde merken samen kwamen in een inspirerende omgeving. In samenwerking met diverse investeerders heeft ze dit snel voor elkaar gekregen.

Wij kunnen niet wachten om na 18 maart een kijkje te nemen in het eerste gigantische duurzaam warenhuis TOMO. Een plek waar ook het interieur tot stand kwam op de meest duurzame manier, namelijk door voor 95% gebruik te maken van duurzame en circulaire materialen. Alleen dat is al de moeite waard om een kijkje te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️