Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Nieuws 23 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Good news: er is wéér een duurzaam mode-platform gelanceerd

We proberen met z’n allen een stuk bewuster te leven. We gebruiken minder plastic, eten minder vlees, kopen duurzame producten en willen graag weten hoe onze kleding gemaakt wordt. Toch wordt het ons niet bepaald makkelijk gemaakt. Als we echt bewust willen leven, moeten we elk labeltje lezen en research doen naar heel het bedrijf, toch? Nou… niet helemaal. Er zijn namelijk bedrijven die al deze research voor jou doen, zodat je zeker weet dat alles wat je koopt een bewuste keuze is. Dat brengt ons bij het goede nieuws van vandaag: Ethical Clothing; een nieuw mode-platform waar je alleen duurzame kleding kunt kopen.

Je hoeft niet meer ver te zoeken voor duurzame kleding. Bij Ethical Clothing typ je in wat je zoekt en verschijnen er honderden duurzame artikelen op je beeldscherm.

Waarom het mode-platform is opgericht

Wie graag zijn kleding op een ethische manier koopt, merkt al snel genoeg dat dat niet altijd makkelijk is. Vaak moet je alles napluizen en zelfs de kleine lettertjes lezen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten als je een nieuwe broek wil.

Ook de makers van het duurzame mode-platform zagen dit. Ze merkten dat veel mensen bereid waren om ethisch verantwoord kleding te kopen, maar werden “gefrustreerd” van hoe moeilijk dat wel niet is. Om die reden hebben ze het platform opgericht.

Lees ook: 3 creatieve manieren om verspilling uit de mode-industrie tegen te gaan

Het duurzame mode-platform zelf

Hoewel er veel bedrijven zijn die op een ethische manier te werk gaan en er ook al platformen bestaan waar je deze bedrijven kunt vinden, gaat Ethical Clothing een stap verder. Op deze website kun je namelijk de producten zelf vinden.

Je vult in welk kledingstuk je nodig hebt en krijgt meteen honderden resultaten van allemaal verschillende bedrijven. Zo hoef je niet per website de catalogus aan te klikken, maar krijg je ineens alle producten van alle aangesloten bedrijven op een rijtje.

Must read: Hoe duurzaam is een kledingmerk? Check het met deze app

Ook kun je op het platform aanklikken naar welke materialen je opzoek bent. Als je bijvoorbeeld alleen vegan schoenen wil of een shirt van bamboe, kun je dat bij de filters invoeren. Op die manier weet je niet alleen dat het duurzaam is, maar ook dat het gemaakt wordt van jouw favoriete materiaal.

Welke bedrijven zijn er aangesloten

Op dit moment zijn er meer dan 100 bedrijven die aangesloten zijn bij het platform. Alle bedrijven zijn afkomstig uit Europa en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel zitten.

Lees ook: Welke kledingmaterialen zijn nou eigenlijk duurzaam? (en welke niet)

Wanneer de bedrijven door de ethische keuring zijn gekomen, worden ze toegevoegd aan het duurzame mode-platform. Op dit moment worden het er met de dag meer.

Elke dag wordt het ons makkelijker gemaakt om op een duurzame manier te shoppen. Een grote reden hiervoor zijn bedrijven zoals Ethical Clothing, die duurzaamheid bovenaan hun lijstje hebben staan. Dat vinden wij goed nieuws!

Lees meer over duurzaamheid:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Good news: er is wéér een duurzaam mode-platform gelanceerd
Sluiten