Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 18 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Tip: deze duurzame webbrowser vecht tegen de plastic soep

Via een zoekmachine kun je in enkele seconden zien welke restaurantjes er in de buurt zitten, waar je een mooie steigerhouten tafel kunt kopen én waar je volgende vakantiebestemming zich gaat bevinden. Ideaal, maar zou het niet mooi zijn als je met een simpele zoekopdracht ook nog iets kon bijdragen aan de planeet?

Al eerder tipten we de duurzame zoekmachine Ecosia, waarvan 80 procent van de winst van de advertentieopbrengsten gaat naar boomplantprogramma’s.

Maar, er zijn meer manieren om duurzaam te browsen.

Ocean Hero en het plasticprobleem

In plaats van het planten van bomen, houdt deze webbrowser zich bezig met de plastic soep. Ocean Hero betaalt mensen in arme landen (onder andere Indonesië) die plastic flessen verzamelen en inleveren, zodat ze niet in de oceaan belanden met alle gevolgen van dien.

Wist je dat hoe het er nu naar uitziet er in 2050 meer plastic dan vissen in de oceaan rondzwemmen? En dat de helft van het plastic dat in de zee rondzwerft wegwerpplastic is?

Must read: De plastic soep tegengaan? Spoel dan je toilet op de juiste manier door

Voor velen klinkt het misschien als een ver-weg-van-mijn-bed-show, maar de plastic soep gaat ons allemaal aan. Het gaat immers om de wateren waarin we leven en die wij gebruiken. Het gehele eco-systeem op aarde wordt aangetast wanneer de oceanen zó vervuild zijn.

Daarom komt Ocean Hero met een slim en eenvoudige oplossing, want: alle beetjes helpen. Maar normaal browsen als het ook duurzaam kan?

Hoe werkt het?

Eigenlijk is Ocean Hero precies hetzelfde als elke andere zoekmachine – inclusief zoekbalk, makkelijk zoeken en een overzicht in antwoorden – alleen is het grote verschil dat je met elke zoekopdracht de oceaan plasticvervuiling bespaart.

Om precies te zijn: voor elke 5 zoekopdrachten wordt er één plastic fles gered. De wereld en de natuur helpen werd nog nooit zo makkelijk!

Ocean Hero werkt samen met Plastic Bank, een organisatie die de wereld wilt laten stoppen met het vervuilen van oceanen.

Via deze link download je Ocean Hero binnen nog geen 10 seconden via Chrome of Bing op je computer.

Meer duurzame tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Tip: deze duurzame webbrowser vecht tegen de plastic soep
Sluiten