Dit is een duurzaam huis en auto in één (en het is gemaakt met een 3D-printer)

Het is de droom van sommigen van ons om ooit rustig in een hutje op de hei te wonen. Zonder al te veel gedoe en de drukte van de stad. Nieuwe technieken kunnen deze mensen in de nabije toekomst waarschijnlijk helpen om helemaal off-the-grid te leven. Denk aan figuren geprint met een 3D-printer, maar dan groter. Veel groter. In de vorm van huizen, zeg maar. WANT praat ons bij.

Print een duurzaam huis met een 3D-printer

Het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings & Merrill en een team van de University of Tennessee, zijn een samenwerking aangegaan om één van de grootste objecten ooit te maken, dat met een 3D-printer is gemaakt: een duurzaam huis. Het object heet ‘Additive Manufacturing Integrated Energy structure‘ (afgekort AIMIE 1.0) en is volledig gemaakt met een 3D-printer. De designers geven met dit project een klein kijkje in het off-the-grid mobiele leven dat wellicht in de toekomst mogelijk is.

Dit vind je vast ook interessant: Dit huis is in één dag 3D-geprint voor minder dan 4.000 euro.

 

Let the sun shine

Het 3D-geprinte huis ziet er nog niet heel leefbaar uit, maar er is zeker wel nagedacht over de mogelijkheden ervan. Het object is namelijk een duurzaam huis en auto in één (dat noemen we tegenwoordig vaak een camper…), die zowel elektriciteit kan opwekken als als energiebron kan fungeren.

Aan de binnenkant van de hypermoderne camper vind je een koelkast, lichten en een kraan die allemaal werken op zonne-energie. Als de apparaten niet aan staan, wordt de elektriciteit van de zonnepanelen opgeslagen in de accu van het huis. De auto is ook voorzien van een batterij en generator die het huis kan voorzien van energie als de zon niet schijnt.

De toekomst van duurzaam wonen?

Duurzaamheid is dus een rode draad in het project. Met een 3D-printer kun je namelijk iets ontwerpen en precies zo uitprinten, waardoor er dus geen afval overblijft. Het zal nog wel een tijd duren voor AIMIE 1.0 te koop is, als hij überhaupt op de markt verschijnt. Het blijkt in ieder geval dat de mogelijkheden voor het printen van objecten met een 3D-printer nog lang niet uitgeput zijn – en daar zijn we niet alleen zelf blij mee, maar de wereld ook.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Dit is een duurzaam huis en auto in één (en het is gemaakt met een 3D-printer)
Sluiten