Sterre Radstaak
Sterre Radstaak News 5 okt 2018

Dutch Sustainable Fashion Week komt naar Amsterdam: alles in teken van duurzame mode

De kledingindustrie produceert enorm veel afval en is daarmee één van de meest vervuilende industrieën. Dat moet anders! Je bent waarschijnlijk wel bekend met de Amsterdamse Fashion Week. Maar wist je ook al dat er een Fashion Week is speciaal voor duurzame modemerken?

Tijdens deze duurzame Fashion Week krijgen ontwerpers de kans om het verhaal achter hun kleding te delen. De Dutch Sustainable Fashion Week is vanaf vandaag te bewonderen.

Podium voor jonge duurzame designers

Wist jij dat wij Nederlanders jaarlijks aan 235 miljoen kilo textiel weggooien? En dat maar 0,1 procent van het ingezamelde textiel gerecycled wordt? Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week gaat het allemaal om deze problemen: Circular Fashion, Waste Reduction, (New Textile) Innovation. Het doel van dit evenement is om alle Young Designers een podium te geven en dit onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en alle belanghebbende partijen met elkaar te verbinden.

Gisteravond is alweer de vijfde editie van de DSFW van start gegaan in Amsterdam, op het Marineterrein. Hierin werden designs geshowd waarin de jonge ontwerpers lieten zien wat je allemaal kan maken met gerecycled materiaal.

Vraag de expert: Hoe ziet de toekomst van duurzame mode eruit?

 

Duurzame modemerken

Je vraagt je nu misschien wel af “Maar wat voor merken zie je tijdens deze fashion show?” Het lijstje is te lang om op te noemen, maar hier zijn toch een paar merken waar je hoogstwaarschijnlijk wel eens van hebt gehoord.

Timberland

Bij de productie van Timberlands wordt aan maar liefst 81 procent gerecycled of organische materialen gebruikt. Zoals zij zelf op hun site aangeven hebben zij 310 miljoen plastic flesjes verwerkt in hun schoenen. Impressive!

The North Face

The North Face neemt gerecyclede producten op in hun collecties. “De evolutie van onze benadering van duurzaamheid is het ontwerp van onze producten.” In totaal heeft The North Face meer dan 150 tankwagens van chemische stoffen en meer dan 330 Olympische zwembaden aan water bespaard.

Nogmaals, er zijn nog ontzettend veel andere merken die in dit rijtje thuis horen. Op de site van Dutch Sustainable Fashion Week staan alle merken voor je opgesomd.

Wanneer?

Houdt jij veel van duurzaamheid en ben je nieuwsgierig naar de Dutch Sustainable Fashion Week? Deze bijzondere fashion show is te bekijken van 5 oktober tot 14 oktober 2018. Kaartjes zijn te bestellen via de site van DSFW.

Meer lezen over duurzame fashion?

 

 

 

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Dutch Sustainable Fashion Week komt naar Amsterdam: alles in teken van duurzame mode
Sluiten