Nina Pierson
Nina Pierson | LinkedIn Column 12 feb 2016

Druk, druk, druk! Hoe ga je met die enorme drukte om?

Dat iedereen het druk heeft weten we inmiddels wel. Het is niet alleen het meest voorkomende antwoord op de vraag: 'hoe gaat het met je?', maar er verschijnen ook om de haverklap artikelen in de media, van de Correspondent en Volkskrant magazine tot het NRC en de Vogue. Ze schrijven over het fenomeen zelf en er worden talloze mogelijke oplossingen voorgeschreven voor deze steeds zwaarder wegende last op ons dagelijkse bestaan.

Hoewel de oplossing voor iedereen anders is en het laatste woord er nog niet over gezegd is, kunnen wij er bij BEDROCK ook niet omheen hier aandacht aan te besteden.

Iedere vrijdag wil ik met jullie een onderwerp delen dat van invloed was op de content van BEDROCK van die afgelopen week. Dit keer is dat dus ‘druk zijn.’ Hieronder een kleine selectie van de, naar mijn idee meest interessante, artikelen die te maken hebben met dit onderwerp.

Druk, druk, druk! Hoe ga je met die enorme drukte om?

Zoals het oude gezegde uit het Zen Boeddhisme luidt: ‘you should sit in mediation for 20 minutes a day, unless you’e too busy then you should sit for an hour.’ Beluister daarom de BEDROCK audiomeditatie van Tijn Touber. Naar mijn inziens een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om minder druk te zijn. Of kijk de aflevering van de eerste BEDROCK video serie Hokjes. Waarin we drie mensen aan het woord laten met verschillende opvattingen over meditatie.

Lees de gids voor beginnende yogi’s en bepaal welke vorm van yoga het beste bij je past. Ik sta keer op keer versteld van de resultaten van deze oeroude traditie. Of lees, voor de zwangere vrouwen onder ons (ook geschikt voor vaders in wording), mijn column over zwanger yoga doen. Yoga echt niks voor jou? Duik dan in de wereld van Barre met dit achtergrond artikel of ga gelijk aan de slag met onze korte Barre tutorial.

Hoe je uit de drukte ontsnapt als je in een overprikkelende metropool woont (longread)

De gids voor beginnende yogi’s: The Phoneyclub

Raak geïntrigeerd door ayahuasca: drug of wondermiddel. Hoewel ik er zelf geen ervaring mee hebt lijkt mij dit een interessante manier om anders te leren kijken naar het fenomeen van druk zijn.

Leer van onze oosterburen: dit is de nummer één stressfixer in Japan. Of lees hier de 5 manieren waarom Japanners altijd zo kalm blijven.

De nummer één stressfixer in Japan

Lees over de Ashram-ervaringen van Brenda van Noort in India waar zij op zoek ging naar spiritualiteit, maar het niet vond. Of hoe topmodel Cato van Ee rust vindt in haar hectische modellen bestaan.

Bekijk de beste TedTalks op het gebied van work-life balance voor wat meer rust in je werkende leven.

Ga op reis en gebruik deze wetenschappelijke bevindingen om je plannen extra kracht bij te zetten.

Waarom reizen goed voor je is.

Ten einde raad? Misschien kan het artikel over kleuren voor volwassenen je helpen meer rust te vinden. BEDROCK’s eigen head of content Josephine heeft er in ieder geval positieve ervaringen mee.

Denk je dat de oorzaak van je druk zijn ligt in de ongeorganiseerde chaos van je dagelijkse to do’s? Lees dan dit overzichtelijke artikel over de razend populaire Getting Things Done-methode van David Allen.

Weg met die onnodige stress en drukte: zo doe je het weer rustig aan

Reageer op artikel:
Druk, druk, druk! Hoe ga je met die enorme drukte om?
Sluiten