Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 26 feb 2018

In Frankrijk kun je nu in een drijvend eco-hotel slapen

Als je graag op het water wilt slapen, kun je natuurlijk op een cruise gaan of gewoon een woonboot huren in Amsterdam. Maar wij hebben een beter alternatief: dit eco-hotel in Frankrijk! Of nou ja, hotel… Het zijn afzonderlijke hutten middenin de natuur. Dat klinkt toch beter. De houten suites zijn ontworpen door Atelier Lavit, dat eerder ook al onder andere een prachtige boomhut ontwierp. En nu was dus het eco-hotel Cabanes des Grand Cepages aan de beurt, bestaande uit tien kleine huisjes die op ruime afstand van elkaar liggen; sommige in het water, sommige verscholen tussen het riet. Ze liggen in ieder geval allemaal aan de oever van het Lionne-meer in Frankrijk, in een visreservaat vlakbij Avignon. In de buurt kun je prachtig wandelen en fietsen: het verblijft ligt in het hart van de wijngaarden van Chateauneuf-du-Pape in de Vaucluse.

Milieuvriendelijk verblijf

Door het eenvoudige houten ontwerp passen de eenheden niet alleen perfect in de natuur, maar zorgen ook voor privacy en voor bescherming tegen de zon en wind. De website belooft een ‘milieuvriendelijk verblijf waarin u verrast zult zijn van de rijkdom die de natuur voor u heeft. Stap even uit uw dagelijkse leven, maar wel met respect voor Moeder Natuur’.

drijvend eco-hotel Frankrijk

Het hotel benadrukt dat je de stilte van de natuur moet respecteren, en heeft dat tijdens de bouw ook gedaan: de lodges werd grotendeels ergens anders gebouwd en vervolgens op locatie samengesteld, om de impact op het landschap zo minimaal mogelijk te houden.

Dit vind je vast ook leuk: Het eerste zelfvoorzienend ecodorp in Nederland is een feit.

Spa

Maar dan hebben we het leukst nog niet eens verteld: het eco-hotel is gebouwd in opdracht van Cabanes Nature et Spa, en dat betekent dat een deel van de lodges ook uitgerust is met een privé-jacuzzi van 40 graden. Ook dat gebeurt geheel natuurlijk, zonder chemicaliën. Zeg nou zelf, ontspannen in een spa is toch veel relaxter dan zwemmen in het meer?

drijvend eco-hotel Frankrijk

Een verblijf zonder spa boek je vanag 180 euro per nacht, voor de spa betaal je zo’n 250 euro per dag.  Wij zeggen: op naar Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
In Frankrijk kun je nu in een drijvend eco-hotel slapen
Sluiten