Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Planet 27 jul 2018

De Dominicaanse Republiek: het eiland wordt overstroomd met golven vol plastic afval

Op het strand in de stad Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek zijn het geen toeristen die het strand bezaaien. Golven vol met plastic afval spoelen aan op het strand in het Caribisch gebied. Na een storm op het eiland ligt de kust vol met plastic flessen, zakjes en ander afval wat daar niet hoort. In totaal is er sinds 13 juli voor 1000 ton aan afval verwijderd van het strand in Santo Domingo. Maar het is dweilen met de kraan open, want elke dag drijft er meer en meer plastic rommel het strand op. En dat ziet er zo uit:

Plastic, plastic en meer plastic

Dat er zoveel plastic aanstroomt, is niet perse iets nieuws voor de bevolking in Santo Domingo. Situaties als deze komen veel vaker voor in de Dominicaanse Republiek. Bij een hevige regenbui is de kans groot dat er weer een lading afval met de golven mee het strand op komt.

Het is belangrijk dat mensen zich hiervan bewust worden. En nog belangrijker om in actie te komen en hier iets aan te doen.

Einde aan afval in de oceaan

Parley – een platform waar creatieven, denkers en leiders samenkomen om te werken aan duurzame projecten rondom de oceaan – werkt aan een langetermijnplan om ervoor te zorgen dat de stranden schoon blijven.

Heb jij de documentaire ‘Plastic Planet’ al gezien?

Onderdeel van de strategie is het constant schoonmaken van de stranden, mensen meer kennis bijbrengen van de stand van zaken en het ontwikkelen van waste management strategieën.

Deze initiatieven zorgen ook voor minder plastic afval

Klaar voor een nieuwsbrief waar je écht iets aan hebt? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De Dominicaanse Republiek: het eiland wordt overstroomd met golven vol plastic afval
Sluiten