Nina Pierson
Nina Pierson Mind 19 feb 2017

Dit is waarom wij een Bedrock Meditatie Week houden

Of je een succesvolle ondernemer bent, een fulltime kunstenaar of iemand met een never-ending to-do lijst, iedereen loopt in zijn dagelijks leven weleens tegen verschillende uitdagingen aan. Zoals een enorm belangrijke presentatie op werk of een relatie die niet gaat zoals je hoopt. Geen waardering voor je goede gedrag, of iets groters als het verwerken van een verlies of een permanent gevoel van stress ervaren. Daarom organiseren wij een Bedrock Meditatie Week, zodat je alles kunt lezen en leren over de bijzondere en krachtige werking van meditatie.

Op de meeste gebeurtenissen in ons leven hebben we geen invloed; ze overkomen ons. En zelfs situaties waar we gelukkig van worden kunnen omslaan in angst om dat gevoel weer te verliezen. Hoewel het soms niet zo voelt hebben we wel degelijk invloed op hoe we met al deze verschillende situaties – goed of slecht – omgaan.

We hebben gemiddeld welgeteld 50.000 gedachtes op een dag. En door te mediteren trainen we ons brein om juist die gedachtes waar we niks aan hebben, of die niet voor ons werken, voorbij te laten gaan. Dat zorgt niet alleen voor minder stress, maar we worden ook een stuk efficiënter omdat we niet meer worden afgeleid door deze gedachtes. En wie wil dat nou niet.

Brain trainen

We staan massaal in de sportschool, maar waarom trainen we niet met net zoveel wilskracht ons brein? We vergeten vaak dat dit ook een ‘spier’ is die oefening nodig heeft. En mediteren is volgens velen de meest effectieve training.

Vaak wordt er gezegd dat hardlopen voor de één mediteren is, terwijl baantjes trekken dat is voor een ander. Omdat je dan je verstand op nul zet en volledig opgaat in het moment.

Dat kan absoluut waar zijn, maar om dat ‘kunstje’ echt te begrijpen is mediteren op de mat, zonder afleiding, de beste start. Uiteindelijk is het wel een mooi streven om 24/7 mediterend door het leven te gaan. Maar laten we beginnen bij het begin…

De voordelen van meditatie

Steeds meer (wetenschappelijk) onderzoek wijst uit dat het ooit zo zweverige mediteren wel degelijk hele praktische voordelen met zich meebrengt. Het is een geheim ingrediënt voor een gezonder, effectiever en gelukkiger leven. Afgezien van een betere mentale en fysieke gezondheid, harmonieuzere relaties en minder angsten zijn er nog een paar voordelen die mediterende mensen vaak ervaren:

  • Je ziet dingen duidelijker (zoals die gedachtes die je vertellen om je bootcamp-klasje over te slaan. Dat zijn namelijk ook maar gedachtes)
  • Je krijgt meer compassie en wordt een liefdevoller persoon
  • Je wordt minder gefrustreerd en kan je boosheid sneller loslaten
  • Je concentratie wordt beter waardoor je efficiënter dingen gedaan krijgt
  • Je ervaart minder stress (in plaats van de vecht-vlucht stand ga je over op de rust stand)
  • Je herkent de mentale patronen die je dagelijks bezighouden en leert om deze beter los te laten
  • Je leert om beter in het moment te leven en minder op te gaan in de duizenden gedachtes die je hebt

Bedrock Meditaties voor iedereen

Genoeg goede en gegronde redenen om aan de slag te gaan. We wilden je dit zo makkelijk mogelijk maken. Of je nou een drukke scepticus, een het-is-toch-niks-voor-mij rationalist of een moderne soul seeker bent, mediteren hoeft helemaal niet zo moeilijk, ingewikkeld of zweverig te zijn. Het enige dat je nodig hebt is een beetje motivatie en wat extra hulp.

De meesten van jullie kennen vast Andy van Headspace of gebruiken andere populaire meditatie apps. Maar deze zijn allemaal Engelstalig.

Daarom vonden wij het de hoogste tijd om daar verandering in te brengen en introduceren wij de Bedrock Meditaties. Het zijn meditatie podcasts rondom herkenbare thema’s die je in je dagelijks leven tegen kunt komen. We houden het simpel en vragen je om jezelf twee vragen te stellen: waar heb je behoefte aan en hoe lang wil je mediteren? Op die manier vind je altijd de meditatie die bij je past.

Wat kun je verwachten

Denk aan een serie voor slechte slapers, mensen die de focus even helemaal kwijt zijn of de eeuwig durende zoektocht naar meer (zelf)vertrouwen. Er komt ook een serie aan voor jonge ouders die een espresso shot-tijd voor zichzelf nodig hebben of een meditatie die je kunt doen wanneer je na een ruzie graag je vriend of vriendin wil vergeven.

De meditaties komen in series van minimaal drie afleveringen, maar je kunt ze ook los van elkaar gebruiken. Je kunt kiezen uit 15, 10 of 5 minuten (en als je minder dan 5 minuten tijd hebt, adviseren we de meditatie van 15 minuten). Om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot mediteren vonden we het belangrijk om de meditaties gratis toegankelijk te maken. Daarom kun je de podcasts gratis op Bedrock beluisteren en zijn ze na de meditatieweek op iTunes verkrijgbaar.

Wij zochten stad en land af naar de beste, meest ervaren en vooral toegankelijke meditatie docenten. En willen beginnen met yogadocent en coach Chantal Soeters. Zij zal de eerste 36 meditaties voor jullie ontwikkelen, en stond aan de wieg van de Bedrock Meditaties. Wij kozen voor haar wegens haar ervaring en omdat zij een hele down-to-earth aanpak heeft, waardoor ze juist ook veel mensen zal aanspreken die in eerste instantie niets met meditatie denken te hebben. Gaandeweg zullen er meer meditatie docenten bijkomen.

De Bedrock Meditatie Week

Om deze nieuwe serie bij Bedrock te vieren starten we vandaag met de Bedrock Meditatie Week. Wij hopen dat jullie met ons de uitdaging aangaan om tijdens de Bedrock Meditatie week elke dag te mediteren.

Om je dat extra steuntje in de rug te geven kun je je inschrijven voor de Bedrock-nieuwsbrief en ontvang je gedurende de Meditatie Week dagelijks een meditatie podcast en een interessant artikel over mediteren in je inbox. Op die manier helpen wij je een beetje bij het ontwikkelen van deze goede gewoonte. Wij geloven namelijk dat je op die manier genoeg munitie hebt om het daarna zelf door te zetten. Elke week zullen wij weer drie nieuwe meditaties publiceren zodat je kunt blijven variëren.

Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit is waarom wij een Bedrock Meditatie Week houden
Sluiten