Josephine Kay
Josephine Kay Better World 21 dec 2017

Doe hier met ons mee aan de goede voornemens van Babette Porcelijn

Goede voornemens gaan al jaren over dezelfde onderwerpen: gezond eten, meer bewegen, meer tijd doorbrengen met familie en vrienden, minder geld uitgeven. Daarom willen we hier nog een goed voornemen aan toevoegen: je milieu-impact verlagen. Mensen die met dit voornemen het nieuwe jaar ingaan, ontdekken tijdens de campagne wat de meest effectieve keuzes zijn. En dan blijkt dat die gebruikelijke voornemens hier ook nog eens naadloos in passen. Twee vliegen in één klap! De consument kan met dagelijkse keuzes veel verschil maken voor milieu en klimaat. Het nieuwe jaar is hét moment om hier grote stappen in te zetten. Daarom start op 1 januari de Goede Voornemens met Babette-campagne, die de hele maand duurt.

Het uitgangspunt: kies eerst voor de oplossingen die het meeste verschil maken. En doe daarbinnen wat je kunt en wat bij je past, zodat je blij wordt van de keuzes die je maakt en ze gemakkelijk gewoontes worden in je dagelijks leven.

Regelmatig presenteert Babette Porcelijn op de Facebook-eventpagina een volgende stap voor een eco-positief 2018. Stap 1 bestaat uit het berekenen en compenseren van je impact van heel 2017. Dit kan heel simpel, bijvoorbeeld door bomen te planten bij de projectpartners.

In stap 2 verduurzaam je diverse onderdelen in je dagelijks leven als consument, in de categorieën spullen, voedsel, vervoer en wonen.

In stap 3 onderzoek je hoe je eco-positief kunt worden door bij te dragen aan verduurzaming van de maatschappij. Het enige wat je als deelnemer hoeft te doen, is het stappenplan volgen en eruit pikken wat je tof vindt om te proberen. Niks moet, alles mag!

Doe jij met ons mee? Je kunt je hier op de Facebook-pagina aanmelden, en de rest spreekt voor zich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Doe hier met ons mee aan de goede voornemens van Babette Porcelijn
Sluiten