Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 6 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Must see: de docu Terra op Netflix (over wat mensen de natuur aandoen)

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: ‘Terra’, een documentaire over mensen en de rest van de wereld.

Als je de filmposter en eerste beelden ziet, lijkt Terra een typische natuurdocumentaire te zijn, die je ouders vroeger weleens keken of waar je per ongeluk langs zapt op National Geographic. Zo’n documentaire met heel mooie beelden over het leven van dieren, die ook vooral daarover gaat: het gedrag van ijsberen, stokstaartjes of noem zo maar op.

Terra op Netflix

Maar Terra is anders. Die gaat namelijk niet alleen over dieren, maar over het samenleven van mensen en dieren. Of nou ja, ‘samen’… De afgelopen eeuwen hebben wij mensen steeds meer het idee gekregen dat we de baas zijn over elk levend wezen op aarde.

Per seconde (!) slachten we zo’n 2000 dieren, om de monden van ruim 7 miljard mensen te voeden. En o ja, we kappen ook ruim 40 voetbalvelden aan regenwoud per minuut om, waardoor veel dieren vluchtelingen zijn geworden en de biodiversiteit sneller verdwijnt dan ooit (meteoriet-inslagen en ijstijden niet meegerekend, dan).

Daarom maakte de GoodPlanet Foundation een documentaire die perfect laat zien wat wij als mensen de natuur aandoen: hoe we de wereld verpesten en onze connectie met de natuur zijn verloren – en dat terwijl die juist zo belangrijk is. ‘Let’s have the courage to change the way we share our planet’, is het motto.

OMEGA presents Terra – a film by Yann Arthus-Bertrand

http://terra.omega Animals are the refugees we often forget. In this documentary by GoodPlanet and OMEGA, directors Yann Arthus-Bertrand and Michael Pitiot examine the human relationship with other species on Earth. With a global population of 7 billion people, let’s have the courage to change the way we share our planet.

Wij kunnen natuurlijk niet anders dan het daarmee eens zijn. Daarom is dit een must see! Je kunt de de docu, die ruim anderhalf uur duurt, bekijken op Netflix.

Meer documentaires over natuur en milieu

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Must see: de docu Terra op Netflix (over wat mensen de natuur aandoen)
Sluiten