Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 13 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Ontroerend én indringend: docu Naledi over een babyolifantje op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Naledi, een documentaire over het leven van een olifantje in Botswana.

Naledi is niet slechts de naam van de docu, maar de naam van het olifantje zelf – het betekent ‘ster’ in de lokale taal. In het begin gaat alles prima met Naledi, tot na 6 weken haar moeder overlijdt en haar kudde niet meer voor haar kan zorgen. Ze wordt vanaf dan verzorgd door de mensen van Abu Camp, die zich bekommeren om olifanten die wees zijn of uit een dierentuin of circus komen.

Naledi: over de mensen die de olifanten willen redden

En dat verzorgen doen ze goed: je ziet hoe Naledi wordt gered als ze ziek is en hoe ze wordt geherintroduceerd in haar kudde. Maar dat is niet het enige wat de verzorgers doen. Ze zetten zich in voor het beschermen van álle olifanten – want er verdwijnen er zo’n 96 (!) per dag door stropers die op olifanten jagen om hun ivoor, en door verlies van de leefomgeving. En dat mogen we natuurlijk niet laten gebeuren.

De documentaire is dus heel ontroerend en superschattig, met prachtige beelden van het grootste landdier op aarde en de liefde die de verzorgers haar geven. Maar het is ook een dringende film over het belang van de bescherming van de diersoort en de harde praktijken van de jacht om ivoor. Zeker een interessante film voor op je to watch-lijstje!

Naledi: A Baby Elephant’s Tale Trailer – Reelworld 2016

Buy your TICKETS: https://my.harbourfrontcentre.com/single/PSDetail.aspx?psn=27760 Subscribe to REELWORLD: http://reelworld.ca Follow us on FACEBOOK:https://www.facebook.com/ReelworldFilm/ Follow us on TWITTER: https://twitter.com/reelworldfilm Follow us on INSTAGRAM: https://www.instagram.com/reelworld/ Set in a rescue camp in the wild of Botswana, Naledi tells an incredible story of the connection between one elephant and her caretakers.

Je bekijkt Naledi (een docu van 1,5 uur) hier op Netflix.

Meer docu’s op Netflix:

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontroerend én indringend: docu Naledi over een babyolifantje op Netflix
Sluiten