Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Psyche 14 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Inspirerend: de docu My Beautiful Broken Brain op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: My Beautiful Broken Brain. Heb je er ooit over nagedacht wat er gebeurt als alles waar je aan gewend bent ineens wegvalt? Je vermogens om te praten, om te lezen en schrijven? Hoe zou je daarmee omgaan? Zou je genoeg mensen om je heen hebben die klaar voor je zouden staan? En vooral: zou je  dingen anders hebben willen doen?

My Beautiful Broken Brain

Het overkwam Lotje Sodderland toen ze 34 jaar was: ze kreeg een herseninfarct, waarna een deel van haar brein niet meer werkte en ze ineens heel veel niet meer kon. Maar dat niet alleen: op de één of andere manier ziet ze nu ook kleuren die ze niet eerder zag, en hoort ze geluiden die ze niet eerder hoorde. “Alsof ik in een film van David Lynch zit”, zo omschrijft ze het zelf – Lynch werd uiteindelijk ook uitvoerend producent van de film.

De documentaire My Beautiful Broken Brain volgt Lotje tijdens haar revalidatieproces, waarin ze niet alleen veel cognitieve functies moet leren, maar vooral ook moet accepteren dat ze is veranderd: “I am different than I was, and never gonna be the same. And in that discovery, I’ve become empowered.”

Je kunt de Netflix Original My Beautiful Broken Brain hier bekijken. Het is een heel inspirerend en verhaal over een sterke jonge vrouw, die je ook nog eens doet realiseren dat we best wel wat vaker stil mogen staan bij de dingen die voor de meesten van ons zo vanzelfspekend lijken.

Meer docu’s op Netflix

Nieuwsbrief

Wil je meer inspirerende verhalen en tips lezen? Schrijf je in voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️

Reageer op artikel:
Inspirerend: de docu My Beautiful Broken Brain op Netflix
Sluiten