In de docu Mission Blue zien we hoe één vrouw vecht om de oceanen te redden

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Mission Blue.

Als je Bedrock een beetje volgt, heb je hier waarschijnlijk al meer nieuws over de oceanen gelezen. Zo meldden we ooit dat er in 2050 waarschijnlijk meer plastic dan vis in de oceaan ‘zwemt’ (ja, echt), deelden we een kaartje dat aangeeft welke oceanen dan precies zo vervuild zijn en gaven we tips om die vervuiling van de oceanen tegen te gaan. En ja, natuurlijk doen we zoveel mogelijk om de oceanen te redden. Maar Sylvia Earle doet nog veel meer.

Mission Blue

Sylvia Earle is een bekende oceanograaf. Op jonge leeftijd werd ze al verliefd op de oceaan – in een tijd dat nog niemand zich kon voorstellen dat mensen de zee ooit iets aan zouden kunnen doen. Maar langzaam maar zeker kwam Earle erachter dat dat wél kan, en dat we dat doen ook. “We hebben allemaal profijt gehad van fossiele brandstoffen, maar tegen welke prijs?”

De oceaan is aan het doodgaan, stelt ze – en zonder oceaan, geen mensen. “Als we zo doorgaan, zitten we diep in de problemen.” Daarom is het van levensbelang dat we de oceanen redden, en Earle wijdt daar bijna haar hele leven aan. De docu Mission Blue vertelt het verhaal van haar leven en volgt haar tijdens haar campagne om de oceanen te redden van onder andere overbevissing en giftig afval.

Kortom: Mission Blue is niet alleen een schitterend portret van een doorgewinterde activiste (van wie we nog veel kunnen leren), maar ook een heftige doch interessante docu over hoe het gesteld is met de oceanen die zo belangrijk voor ons zijn. Je kunt de docu bekijken op Netflix.

Meer documentaires op Netflix

Nieuwsbrief

Wil je meer verhalen en nieuws over duurzaamheid lezen? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
In de docu Mission Blue zien we hoe één vrouw vecht om de oceanen te redden
Sluiten