Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 24 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom eten mensen vegan? Veganisten leggen het uit in de docu Live and Let Live op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Live and Let Live, een documentaire over veganisme.

We schrijven best vaak over vegan eten op Bedrock – soms zelfs alsof het vanzelfsprekend is dat dat beter is voor de wereld. Nu zijn er gelukkig inderdaad steeds meer mensen die weten dat een plantaardig dieet niet alleen goed is voor het dierenwelzijn, maar ook voor het klimaat, de gezondheid en zelfs voor de maatschappij. Een heel groot deel van die mensen weet alleen niet precies hóe dat dan zit – en als jij daarbij hoort, is deze docu voor jou.

Live and Let Live: waarom eten mensen vegan?

In Live and Let Live komen 6 mensen aan het woord, die allemaal plantaardig gingen eten om andere redenen. Er is een slager die nu een vegan chef is, een wielrenner die juist altijd veel dierlijke producten at voor het eiwit en noem zo maar op. Zij vertellen niet alleen waarom ze vegan zijn geworden, maar ook wat voor effect dat had op hun leven.

#vegan #animals #govegan #animalrights #vegansofig #pain #equality #jonathanbalcombe

34 Likes, 1 Comments – Live And Let Live (@letlivefilm) on Instagram: “#vegan #animals #govegan #animalrights #vegansofig #pain #equality #jonathanbalcombe”

Daarnaast komen er verschillende sociologen, ethisch filosofen, biologen en andere wetenschappers aan het woord over vlees eten en veganisme in onze maatschappij, en de relatie tussen mens en dier. Op die manier is er een goede balans tussen feiten en persoonlijke verhalen en emoties.

Hoewel alle professionals ook allemaal vóór veganisme zijn en de docu om die reden ietwat eenzijdig is, geeft ‘ie wel een compleet beeld van de geschiedenis van veganisme en alle redenen om plantaardig te gaan eten. Waar veel docu’s alleen inzoomen op bijvoorbeeld het dierlijke of gezondheidsaspect, geeft Live and Let Live het hele plaatje, en dat zonder warrig te worden.

Live And Let Live – Trailer

DVD / Stream / VOD: http://www.letlivefilm.com/en/order-on-dvd-stream/ www.facebook.com/letlivefilm www.twitter.com/LetLiveFilm Live and Let Live is a feature documentary examining our relationship with animals, the history of veganism and the ethical, environmental and health reasons that move people to go vegan.

Een aanrader voor alle vegans én niet-vegans, kortom. Je bekijkt Live and Let Live gewoon op Netflix.

Meer docu’s op Netflix:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom eten mensen vegan? Veganisten leggen het uit in de docu Live and Let Live op Netflix
Sluiten