Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 22 sep 2018

Dit stel reisde in een schoolbus door Amerika (en maakte er een docu over)

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Expedition Happiness, een docu van het stel dat met een schoolbus door Noord-Amerika reisde.

Want wie heeft daar niet ooit van gedroomd? Je huis verkopen, een (Volkswagen)busje op de kop tikken en gewoon de hele wereld ontdekken… Voor de meesten blijft het bij dromen, maar filmmaker Felix en muzikante Mogli, die samen in Berlijn woonden, deden het echt. “We hadden alles wat ons hartje begeerde”, vertelt Felix in de docu: “een loft, vrienden, zelfs puppy Rudi.” Toch voelde de stad benauwend, en dus besloten ze gewoon te vertrekken. En o ja, ook omdat hun hond de trappen niet meer op kon – da’s nou nog eens een schattige extra reden.

Expedition Happiness

Eerder fietste Felix al door 22 landen, waar hij ook een docu over maakte. Nu gingen ze echter op zoek naar een ander vervoersmiddel. Op internet vonden ze een oude schoolbus die te koop stond in New York. In drie maanden toverden ze die helemaal om in een rijdend appartement, en zo begon Expedition Happiness. Het stel reisde in 2016 van Alaska, via de Pacific Highway, helemaal naar Mexico.

In de documentaire van anderhalf uur – die eigenlijk één lange vlog is – kun je hun reis volgen. Je maakt hun avonturen mee (zoals toen ze per ongeluk bij een drugsdealer op bezoek gingen), maar ziet vooral ook verschillende culturen en prachtige landschappen, van ijskappen tot woestijnen. O ja, en een heleboel lieve beelden van hond Rudi.

De film zit uiteraard vol eigen muziek van Mogli: haar tweede album schreef ze bijna volledig tijdens hun roadtrip.

EXPEDITION HAPPINESS Exklusiv Trailer German Deutsch (2017)

Offizieller “Expedition Happiness” Trailer Deutsch German 2017 | Abonnieren ➤ http://abo.yt/kc | (OT: Expedition Happiness) Movie #Trailer | Kinostart: 4 Mai 2017 | Filminfos https://KinoCheck.de/film/clv/expedition-happiness-2017 Musik: Interpret: Mogli | Titel: Alaska Vom Weltreisen zurück fällt Felix Stark und seiner Freundin Selima “Mogli” Taibi in der lauten, dreckigen Stadt die Decke auf den Kopf.

Je kunt Expedition Happiness bekijken op Netflix – om daarna weer lekker verder te dromen over jouw eigen omgebouwde schoolbus. Maar hé, roadtrippen door Friesland is ook best leuk, toch?

Meer docu’s op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit stel reisde in een schoolbus door Amerika (en maakte er een docu over)
Sluiten