Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 29 sep 2016

DJ Emanuelle Vos en eigenaar van Delight yoga Maarten van Huijstee gaan met elkaar in gesprek over inner peace

Dit weekend vindt de Inner Peace Conference plaats in Amsterdam. Meerdere inspirerende workshops en yogalessen worden gegeven om jou zo een klein beetje op weg te helpen naar innerlijke vrede. DJ Emanuelle Vos en Maarten van Huijstee, eigenaar van Delight Yoga, gingen voor Bedrock met elkaar in gesprek over inner peace in aanloop naar de Conference.

Ha lieve Maarten,

Wat is jouw ‘waarom’? Waarom doe jij wat jij doet?

“Om heel eerlijk te zijn, ben ik gestopt mezelf die vraag te stellen. Ik kwam er voor mezelf achter dat het leven gewoon leeft en niet een specifiek doel heeft. Of zoals Alan Watts zo mooi zegt: “nature is much more playful than purposeful“. Zo voelt het steeds meer. Of eigenlijk weer. Want als ik naar mijn zoontjes kijk die uren heerlijk nutteloos zandkastelen bouwen, denk ik, dat is het!”

In hoeverre ben jij de belichaming van Inner Peace? Wat is voor jouw Inner Peace en wat is jouw ultieme ervaring van Inner Peace?

“Inner Peace betekent voor mij de stilte van binnen vanuit waar ik het leven aanschouw. Die plek vanuit waar ik de gedachten en emoties zie opkomen. De ruimte in mij vanuit waar ik het lichaam voel. Als ik daar verblijf dan beleef ik innerlijke rust. Gelukkig heb ik op jonge leeftijd simpele techniekjes geleerd om op die plek te blijven. We hebben allemaal die rust in ons, we zijn hem soms alleen even kwijt.”

Wat is jouw dagelijks ritueel dat jou leidt naar Inner Peace in jouw leven?

“Jarenlang heb ik een vast ritueel gehad door ‘s ochtends direct uit bed te mediteren en ‘s avonds weer voor het slapen gaan. Sinds ik kinderen heb en het niet altijd makkelijk is om een moment alleen te vinden, is het mediteren heel natuurlijk verschoven naar de dag zelf. Dus ten tijde van mijn bezigheden. De wandeling naar de studio, het naar bed brengen van mijn kinderen, het gesprek met een collega, het etentje met mijn vrouw, het surfen op zee. Ik zie de gehele dag steeds meer als een kans om te mediteren en niet alleen die 20 min op mijn kussen. Hoewel ik dat zitten ‘s avonds nog steeds lekker vind om te doen.”

Be the change you want to see

Wat is jouw idee over Inner Peace actualiseren in de ‘massa’?

“Ik zie Inner Peace als een soort positief virus. Het is iets wat je elkaar geeft. Het is aanstekelijk. Dus het enige wat ik echt kan doen, is zelf die innerlijke rust zijn. En wellicht inspireert het anderen.”

Hoe kunnen wij bijdragen om kinderen hun Inner Peace te laten bewaren? Wat is jouw visie op het op jonge leeftijd aandacht geven aan Inner Peace?

Het is een beetje een cliche maar we moeten kinderen het goede voorbeeld geven. Je kan een kind wel proberen uit te leggen dat hij rustig moet doen maar veel beter werkt het door zelf rustig te zijn. Ze kopieren alles. Be the change you want to see.”

Ha, lieve Emanuelle,

Wat betekent Inner Peace voor jou?

“Voor mij betekent Inner Peace de onverstoorde aanwezigheid van licht, liefde, blijdschap en dankbaarheid zonder ruis en onzekerheid.”

Ervaar je ook Inner Peace als je aan het draaien bent als DJ?

“Er zijn veel uren waar ik mijn Inner Peace ervaar tijdens het draaien op het podium en thuis achter mijn draaitafels. Dat zijn de momenten dat ik mijzelf mee laat gaan in de flow van de muziek en minder focus op de techniek. De muziek leidt en de techniek volgt. Ik ga volledig af op mijn gevoel en intuïtie en dan ervaar ik een gevoel van extase en overgave.”

Zijn er ook wel eens momenten of periodes geweest dat je geen Inner Peace ervaren hebt?

“Thuis kan ik mijn Inner Peace tijdens het draaien vrijwel altijd ervaren. Op het podium kan ik soms worden belemmerd door prestatiedruk of enige invloed van de energie van aanwezigen. Uiteindelijk vind ik mijn Inner Peace, of het licht in het algemeen, overbrengen aan het publiek door middel van muziek het mooiste gedeelte van het DJ-vak.

Ik zie het dan ook als een uitdaging om, als ik de Inner Peace even niet kan ervaren door wat voor een reden dan ook, zo snel mogelijk mijn ademhalingsoefeningen en mijn muziek te gebruiken om deze weer in balans te krijgen. Dansen is ook een prachtige manier om los te laten. Het meest belangrijke aspect is de emotie herkennen, net zo goed in mijn privé-leven uiteraard. Ik herken de angst, die ik niet zelf ben en op die manier kan ik mij daar van losmaken zodat ik niet door deze angst word geleid.”

Wat heb je toen gedaan om Inner Peace weer terug te krijgen?

“Mijn meditatie, ademhalingsoefeningen brengen mij in mijn werk en privé leven terug bij mijn Inner Peace. Terug gaan naar je ademhaling, je ego herkennen, loslaten en terug gaan naar je hart kan je elk moment van de dag en waar dan ook ter wereld. Dat is de meest mobiele gift. In mijn privé leven besteed ik dagelijks tijd aan meditatie en yoga. Zo leer ik in mijn energieveld te bewaken, flexibel met situaties om te gaan, te accepteren en angst te overwinnen. Als ik in het bos, op het strand of ergens in de natuur ben en er zijn geen energievelden aanwezig van straling als wifi of als ik omringd ben met mijn familie zijn het externe factoren die mijn Inner Peace stimuleren.”

Wat of wie inspireren jou om meer op zoek te gaan naar Inner Peace?

“De natuur inspireert mij om veel te leren en telkens te groeien in Inner Peace. Ik ben gefascineerd door de zon. De kracht en zuiverheid is zo groot en de liefde is altijd aanwezig. Elke dag komt de zon voor ons op, elke dag komt de zon op.”

Nieuwsgierig geworden naar de Inner Peace Conference? Je kunt nog lastminute kaartjes kopen op InnerPeaceConference.org. En extra fijn: 1 kaartje is geldig voor twee personen. See you there!

Meer lezen

Make inner peace, not war.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
DJ Emanuelle Vos en eigenaar van Delight yoga Maarten van Huijstee gaan met elkaar in gesprek over inner peace
Sluiten