Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 1 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

DIY: in deze winkel maak je je eigen natuurlijke huidproducten

Niets fijner dan goede huidverzorgingsproducten. Potjes, tubes en spray’s, waarschijnlijk staat ook jouw badkamerkastje er vol mee. Maar weet je ook wat er in al die crèmes en scrubs zit? En is het je wel eens opgevallen dat ze allemaal in plastic zitten? Bij DIY Soap in Amsterdam maak je al je lievelingsproducten helemaal zelf, met enkel natuurlijke ingrediënten. 

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En laat een fijn huidproduct nou net een perfecte combi te zijn.

Uit noodzaak zelf gaan knutselen

Onder begeleiding van Erica, eigenaresse en oprichtster van DIY Soap, kan je bijna alles maken wat je beauty-hartje begeert. Erica begon de winkel en webshop een aantal jaar geleden omdat ze voor haar dochtertje die last heeft van eczeem maar geen fijne huidproducten kon vinden.

Ze besloot de proef op de som te nemen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Ze stond dagen in de keuken om allerlei natuurlijke ingrediënten bij elkaar te gooien die ook nog eens fijn smeerden én lekker roken. Je raadt het al: zo ontstond DIY Soap.

hand schenkt olie in potje

Zo werkt het

Als je de winkel binnenloopt kan je zelf aan de slag gaan met potjes of je zoekt een kant-en-klaar product uit, dat biologisch en natuurlijk is. Die potjes zijn door volwassenen met een beperking met veel liefde in elkaar gezet.

In de al-gemaakte-potjes vind je producten als: gezichtsmaskers, face cream, body cream, deodorant en zeepblokken. Toch konden we het bij Bedrock niet laten en maakten zelf onze deodorant en body cream. Wat erin zat? De bodycream maakten we van sheaboter, mangoboter, amandelolie, kokosolie en we voegden etherische olies toe naar wens. Tip? Grapefruit, lavendel en munt zijn héérlijk samen.

Voordelen van zelf huidproducten maken

Inmiddels wordt zelf huidproducten maken hartstikke populair. En dat is niet zo gek, want zelf je huidproducten maken heeft veel voordelen. Ten eerste is het vooral hartstikke leuk om zelf je beautyplankje bij elkaar te flansen. Het uittesten, ruiken en inlezen van natuurlijke olies, crèmes en andere natuurlijke ingrediënten, is leuk en leerzaam.

Ten tweede gebruik je dan vooral natuurlijke producten, tenzij je zelf graag allerlei chemische middelen toevoegt, maar dan kan je net zo goed naar de schappen van reguliere cosmeticawinkels gaan. Van fijne boters tot exotische olies en bijzondere zaden en gedroogd fruit. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het gebruiken als een huidproduct. Elk ingrediënt heeft weer een andere werking op je huid.

Ten derde weet je dus precies wat er in jouw nieuwe beautyproduct gaat. Sterker nog, je weet niet alleen dat je je huid goed verzorgt met natuurlijke producten, je kan ook een product maken dat perfect aansluit bij jouw huidtype. Heb je bijvoorbeeld last van een gevoelige huid? Dan kies je liever voor havermout in je scrub dan koffiepoeder.

Zo maak je zelf makkelijk goedkoper, simpele én natuurlijke huidproducten

Going zero waste

Het valt je misschien niet direct op, maar normaalgesproken zitten (bijna) al je beautyproducten in plastic verpakkingen. Dat is niet alleen slecht voor het milieu – plastic vergaat immers niet – maar ook niet goed voor jou. Wist je dat sommige grotere cosmeticafabrikanten zelf microplastics toevoegen in het product, bijvoorbeeld in shampoo of in scrubs? Een deel van het plastic komt uiteindelijk in het milieu terecht en kunnen indirect als microplastics in ons eten en weer in ons lichaam terechtkomen.

Bij DIY Soap komen alle producten in glazen potjes en als je later terugkomt met je glazen potje, krijg je korting op je nieuwe producten. Zo blijft de cirkel mooi rond en zorgen we dat ons afval weer wordt hergebruikt: zero waste dus.

DIY Soap
Van Woustraat 48
1073 LM Amsterdam

Meer lezen over natuurlijke huidproducten?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
DIY: in deze winkel maak je je eigen natuurlijke huidproducten
Sluiten