Dit zijn de food trends voor 2017 (watermeloen water, anyone?)

Lisanne de Vaan 7 jan 2017 Body

Het nieuwe jaar is aangebroken, en dat brengt ook weer nieuwe voedingstrends met zich mee. Of het ook écht zo is, dat moeten we nog maar zien; maar dit beloven de food trends van 2017 te worden.

Paarse voeding

Paars wordt het helemaal dit jaar. En dan hebben we het niet over de truien in je kledingkast. We hebben het over eten: paarse wortels, paarse asperges, paarse bloemkool, paarse zoete aardappelen, paarse mais, paarse chips, en ga zo maar door. Paarse etenswaren bevatten veel antioxidanten, dus ze hebben niet alleen een leuk kleurtje, maar zijn ook nog eens super gezond.

Meer lelijke groenten

Lelijke groenten krijgen steeds vaker de hoofdrol, om voedselverspilling tegen te gaan. In 2017 zal het normaler worden om gebutst fruit en groenten op de planken te zien in lokale winkels. Dit komt mede doordat consumenten zich steeds meer bewust worden van voedselverspilling. Gotham Greens (een wereldwijde pionier op het gebied van stadslandbouw) is zojuist begonnen met de verkoop van lelijke groenten bij supermarktketen Whole Foods. En in Nederland zet Kromkommer zich bijvoorbeeld al in om misvormde groenten te redden.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Alternatieven voor gewone pasta

Na de volkoren en glutenvrije rijst-, mais- en boekweitpasta, is het dit jaar tijd voor pasta 2.0, ofwel: graanvrije pasta. Er komen steeds meer alternatieven voor gewone pasta, zoals pasta gemaakt van eiwit- en vezelrijk bonenmeel. En het fijne is, hiervoor hoef je niet eens naar een speciale winkel. Bij de Albert Heijn is de rode linzen pasta en de groene erwtenpasta al te koop. De pasta van rode linzen bevat alleen rode linzenbloem en die van groene erwten bevat alleen groene erwtenbloem.

Watermeloen water

Watermeloen water schijnt het nieuwe kokoswater te zijn. In Amerika is het een regelrechte hit, met verkooppunten in vele supermarkten. Dit komt mede doordat Beyoncé vorig jaar heeft geïnvesteerd in het merk WTRMLN WTR, schrijft The Guardian. Wat het precies is? Koudgeperste watermeloen, met een beetje citroen. Watermeloen is een krachtige bron van vitamine C en antioxidanten, zoals luteïne en lycopeen. Volgens Google trends zal watermeloen water dit jaar in populariteit winnen, met een piek rond Juni.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Poké

Vorig jaar werd de poké al geïntroduceerd in Nederland, maar dit jaar is hij echt niet meer weg te denken. De verwachting is dat er – na zaken als Poké Bowl in Rotterdam en Poké Perfect in Amsterdam – vele verkooppunten zullen volgen. Heb je geen idee wat het is? Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staan. Het is vergelijkbaar met sushi, maar dan opgepimpt én in een bowl.

Groenteyoghurt

Yoghurt met fruitsmaak is blijkbaar niet goed genoeg meer. In de Verenigde Staten hebben productontwikkelaars smaakmakers als wortelen, bieten, zoete aardappelen en tomaten aan yoghurt toegevoegd, om een hartige smaak te creëren. Volgens supermarktketen Waitrose lepelen we vanaf dit jaar massaal dit soort yoghurtjes naar binnen, als ontbijt of als snack tussendoor.

Nog meer kokos

Op Bedrock schreven we al veel over kokos, onder andere over wat we kunnen leren van het duurzaamste kokosnotenbedrijf ter wereld, en wat je moet weten over kokoswater. De kans is groot dat we nog veel meer over kokos gaan schrijven, want houd je vast: dit jaar gaan we alleen maar méér kokos zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van kokosnoot chips, kokospasta’s en kokostortilla’s? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

Meer lezen?

Dit zijn de nieuwste food trends uit Amerika.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Dit zijn de food trends voor 2017 (watermeloen water, anyone?)
Sluiten