wpk-admin
wpk-admin Betere wereld 27 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 10 beste webshops voor duurzame mode

Je gelukkig voelen omdat je er waanzinnig uit ziet en daarnaast ook trots zijn op wat je draagt omdat je weet dat het goed gemaakt is; het wordt steeds makkelijker met de opkomst van meer modelabels die duurzaam produceren. Maar welke online shops verkopen duurzame mode? Deze 10 webshops dekken de lading met ontzettend mooie mode die ook nog eens goed is gemaakt.

Good news: er is wéér een duurzaam mode-platform gelanceerd

10 beste webshops voor duurzame mode

Van vintage finds tot ontwerpen van restmateriaal én voor ieder budget.

1. Gather and See

Een strak gecureerde multibrand site met ontwerpers en kleine merken als Kowtow en Tricotage, Matt and Nat. De oprichters vinden dat esthetiek net zo belangrijk is als ethiek met hun uitgangspunt: “We don’t want to look like oatmeal porridge”. Voelt Scandinavisch aan en maakt erg hebberig!

2. The NextCloset

“Geef je garderobe een tweede leven en investeer in kwaliteit”, is het motto van de site waar je pronkstukken uit andermans kledingkast vindt en jouw eigen stukken kan verkopen. Met designerlabels als Chloé, Ann Demeulemeester en Yohji Yamamoto.

Shop sustainable – Bedrock’s 6 favoriete webshops voor duurzame mode

3. Reformation

Reformation biedt onder andere perfecte eenvoudige ecoflax t-shirts en sensuele zijde hemdjes en broekpakken van restmaterialen. Ook berekenen zij de impact van hun kledingstukken door naar de hele keten te kijken, van het groeien van katoen tot recycling.

4. Denise Roobol

De Nederlandse designer maakt minimalistische en functionele tassen, met geavanceerde veganistische materialen uit Hongkong. Ieder heeft zijn eigen verhaal, maar zijn stuk voor stuk goed te combineren en voor dagelijks gebruik.

5. Elsien Gringhuis

High end ontwerper Elsien Gringhuis heeft meerdere prijzen op haar naam voor haar hoogwaardig design en holistische duurzaamheidsaanpak. In plaats van collecties maakt zij ontwerpen als hoofdstukken van een boek met bijpassende verhalen. Erg mooi en draagbaar design!

6. Honest-By

Bruno Pieters was topman bij Hugo Boss en bedacht Honest-By tijdens een sabbatical. Het resultaat: de mooiste mode, spannende samenwerkingen met jong talent én het eerste bedrijf in de wereld dat 100 procent transparantie geeft over de kosten, marges, afkomst en productiewijze van al haar producten.

Dit zijn de echte slachtoffers van de mode-industrie

7. Behno

Een perfecte trenchcoat handgemaakt door Indiase ambachtslieden in het lila? Dan ben je bij Behno aan het goede adres. Het ‘Made in India’ merk spant zich in om wereldwijd werkomstandigheden in de modebranche te verbeteren en maakt met een netwerk aan lokale makers, mooie chique designs.

8. Shop Ethica

Shop Ethica is een multibrand site met eenvoudig doch schone mode en beautymerken, waarvan je direct ziet of ze duurzaam zijn gemaakt, onder de ‘Trade Not Aid’ classificatie vallen en daarmee samenwerken met lokale ambachtslieden of bijvoorbeeld vegan zijn.

9. Doortje Vintage

Een schatkamer voor vrouwen op zoek naar speciale stukken uit de 50’s, 60’s, 70’s, 80’s en 90’s. Doortje is van dezelfde ondernemende dames uit Brabant die ook Lena The Fashion Library hebben opgericht. Heeft ook een super aanbod leuke accessoires en tasjes.

10. Kings of Indigo

De perfecte spijkerbroek in pasvorm, stijl en duurzaamheid? Dan moet je terecht bij Kings Of Indigo, waar spijkerbroeken worden gemaakt die voor 90 procent uit duurzame grondstoffen bestaan.

Materialen zijn gerecycled, gecertificeerd, bevatten geen gevaarlijke chemicaliën, low impact wassingen en natuurlijke verftechnieken. Al met al spannen deze jongens zich in om op alle vlakken kwaliteit te bieden waar je heel lang mee doet!

3 modeontwerpers over de toekomst en waarde van sustainable fashion

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 beste webshops voor duurzame mode
Sluiten