Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 31 jul 2020

Dit plantje verlicht stress én zorgt voor waanzinnig lekkere thee

In India weten ze het al eeuwenlang: het ‘wonderplantje’ Tulsi verlicht stress en geeft je immuunsysteem een boost. Goed nieuws: je kunt er ook nog eens heerlijke thee van zetten.

Nog nooit van Tulsi gehoord? In India is het een heilige plant die een belangrijke plaats inneemt binnen de Ayurveda-leer. Deze leer is gebaseerd op de opvatting dat het lichaam en de ziel met elkaar in verbinding staan. Ayus betekent leven in het Sanskriet; Veda betekent wijsheid. Binnen de Ayurveda worden de bladeren van de Tulsi-plant aangeraden tegen stress en allerlei andere (lichamelijke en geestelijke) kwalen. Het plantje zou bovendien zorgen voor meer balans, creativiteit en een positieve instelling. Een wonderplantje dus, maar in ons land nog niet zo heel erg bekend.

Heilige basilicum vermindert stress

Tulsi is verwant aan ‘onze’ basilicum en wordt daarom ook wel ‘Holy Basil’ genoemd. Uit onderzoek blijkt dat plantje een positief effect kan hebben op een hoge bloeddruk, astma en gewrichtspijn. Volgens sommigen zou het ook antibacterieel, schimmelwerend en koortswerend zijn. Bovendien is het een adaptogeen: een kruid dat de intensiteit en het negatieve effect van stress vermindert. Het zit boordevol antioxidanten en geeft je energielevel een boost. Kortom: no harm in trying!

Tulsi tea

Organic tea: duurzaam en biologisch

Wie zelf de effecten van Tulsi wil ervaren, hoeft gelukkig niet naar India af te reizen om met een snoeischaar de bossen in te gaan. Organic India maakt heerlijke thee waarin een hoofdrol is weggelegd voor de wonderplant. Het bedrijf werkt samen met Indiase boeren, die dankzij de productie een beter bestaan kunnen opbouwen en een eerlijke prijs voor hun thee krijgen. Een verantwoorde aankoop dus, waarmee je de lokale boeren ondersteunt. De thee is biologisch (biodynamische landbouw) en veilig: zonder chemische toevoegingen en eventuele supplementen zijn voorzien van de benodigde keurmerken.

Experimenteer voor een brain booster

Fan geworden van Tulsi-thee? Combineer en experimenteer er dan vooral op los. Maak het onderdeel van je avondroutine door de dag bijvoorbeeld af te sluiten met een ‘mindful’ kopje thee waar je nog een extra supplement aan toevoegt, zoals gember of kurkuma. Of begin je dag juist met een kopje Tulsi in combinatie met Brahmi, een kruid waar allerlei rustgevende eigenschappen aan worden toegeschreven, maar ook zog eens de concentratie zou verhogen. Een echte brain booster dus. Brahmi is in poedervorm te verkrijgen en kun je gewoon in heet of koud theewater oplossen.

 

In samenwerking met Tjuptjup

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit plantje verlicht stress én zorgt voor waanzinnig lekkere thee
Sluiten