Tip! Dit kun je doen op het Happinez-festival (en wij zijn er ook)

Zin in een dag vol lezingen en workshops over geluk, liefde, innerlijke rust, yoga en nog veel meer? Ga naar het Happinez-festival! Vrijdag 15 tot en met zondag 17 september wordt Fort Voordorp - vroeger een echt fort, nu een evenementenlocatie - vlakbij Utrecht omgetoverd tot de place to be voor wie over persoonlijke ontwikkeling wil leren. Wat je kunt verwachten? Dit zijn de tips van de Bedrock-redactie.

Begin je dag met een… gong

Was je van plan om een beetje uit te slapen op je vrije dag en pas later naar het festival te gaan? Niet doen! Elke ochtend is er namelijk een meditatieconcert. De trillingen van de gongs en ocean drums zouden je helpen om in een ‘meditatieve staat’ te komen. O ja, en het is natuurlijk ook gewoon mooi.

Jij kunt óók mediteren

Mediteren, hoe moet dat? Dat kan ik helemaal niet! Ik geef toe: dat is wat ik ook regelmatig denk. Onzin, volgens Amerikaans spiritueel leraar davidji, iedereen kan mediteren. Zijn ‘16 seconds to gratitude’ zijn een klein meditatiemoment dat iedereen op welk moment dan ook terug bij zichzelf kan brengen. davidji schreef trouwens ook over een heleboel andere dingen die met bewustzijn te maken hebben, zoals leven zonder stress.

Meer geluk met minder

We schreven het al eerder: ‘spullen’ hebben de allergrootste negatieve invloed op het milieu. Maar niet alleen daarom zijn ze slecht: je wordt er zelf ook niet bepaald gelukkiger van, ook al lijkt dat misschien anders. James Wallman geeft je zijn tips om de koopverleidingen te weerstaan.

Zo word je optimist

Oké, een échte optimist worden kost misschien wat langer dan één workshop, zeker als pessimisme in je bloed zit. Maar desondanks is het interessant om te luisteren naar wat onderzoeker Leo Borman te vertellen heeft over geluk (op je werk en daarbuiten). En nou ja, je kunt altijd een poging wagen om wel een optimist te worden – als je dat nog niet bent, natuurlijk.

Slow down, brother

Een boeddhistische monnik met ruim 1,2 miljoen volgers op Twitter: dat is Haemin Sunim. De ‘zen teacher’ schreef onder andere het boek ‘The things you can see only when you slow down’ en geeft op het Happinez-festival een workshop over, juist: rustiger leven.

Focus? Nee, joh!

Je hoort vaak: ‘als je gewoon gefocust blijft, lukt het vanzelf’. Maar hersendeskundige Srini Pillay is het daar niet mee eens. Volgens hem is het niet je focus, maar je intuïtie die je verder brengt in het leven.

Dit is een goede Q&A

Marieke Eyskoot schreef het boek ‘Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle’: we kunnen dus wel zeggen dat ze een expert is op dat gebied. Op het festival kun je haar al je vragen stellen over duurzaam leven. En als haar tips net zo praktisch zijn als die in haar boek, is dat zeker de moeite waard.

Jan Geurtz live

Liefdespsycholoog Jan Geurtz is inmiddels welbekend op Bedrock: hij gaf zijn liefdesadvies al in meerdere artikelen en was zelfs te gast in onze podcast. Op het festival vertelt Geurtz onder andere over de positieve dingen die je uit een ‘liefdescrisis’ kunt halen – en die hebben we allemaal wel eens.

Ga ‘down to Earth’

Misschien heb je de documentaire ‘Down to Earth wel gezien, die het verhaal vertelt van een Nederlands gezin dat rond de wereld reisde om met allemaal ‘earth keepers’ te praten over hun visie op de wereld. Vader van het gezin is Rolf Winters, die komt vertellen over de documentaire en de gevolgen daarvan.

Ontspan je lichaam

Al die lezingen over geluk en liefde geven je heel wat stof tot nadenken, maar uiteraard zijn er ook genoeg mogelijkheden om je te ontspannen. Op het Happinez-festival kun je heel wat soorten yoga uitproberen, waaronder yin yoga van Skadi van Paasschen. Ik volgde ooit zelf een yogaworkshop van Van Paasschen en kan haar ontzettend aanraden als docente.

En dan nog even dit

Naast de langere workshops en lezingen zijn er gedurende de hele dag happ.talks, kortere presentaties die geïnspireerd zijn op TED-talks. En onze eigen Nina, oprichter van Bedrock, is daar ook! Nina spreekt op vrijdag om 16.45, op zaterdag om 10.45 en op zondag om 11.45. We verkopen trouwens ook Bedrock – Het Boek, dus be there!

Op de site van Happinez vind je het hele programma.

Meer Bedrock

De festivals kleuren groen: de trend van duurzaamheid en bewustwording.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Tip! Dit kun je doen op het Happinez-festival (en wij zijn er ook)
Sluiten