Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Body 17 mrt 2016

Dit is de helende werking van verschillende voedingsmiddelen die je in de supermarkt vindt

We maken gebruik van medicijnen die gemaakt zijn in een laboratorium. Maar waarom zouden we niet kijken naar wat Moeder Natuur ons allemaal te bieden heeft? Vroeger maakten kruidenvrouwtjes al gebruik van de helende kracht van verschillende kruiden en dat was niet voor niets. We selecteerden verschillende kruiden en hun helende werking.

Amla

De enorme hoeveelheid vitamine C in amla geeft je immuunsysteem een boost. Amla wordt ook veel gebruikt voor huid- en haarverzorging: het kruid houdt je huid gehydrateerd en het versterkt je haar. Daarnaast stimuleert amla de spijsvertering en is het goed voor de gezondheid van je ogen.

Ashwagandha

Ashwagandha is een rustgevende kruid: het vermindert angst, stress en zorgt voor een goede nachtrust.

Gember

Gember staat al lange tijd bekend als een pijnstillend kruid. Het helpt om spierpijn te voorkomen na een fysieke inspanning. Het kruid werkt ook ontstekingsremmend.

Lees ook: Gember als natuurlijk medicijn? Dit zijn de 7 bewezen gezondheidsvoordelen

Heilige basilicum

Heilige basilicum is een van de belangrijkste helende kruiden op aarde. Het wordt onder andere gebruikt tegen griep, diabetes en astma.

Kamille

Kamille werkt ontspannend en het remt het gevoel van angst. Heb je een stressvolle periode? Drink een lekkere kamillethee. Kamille-extract werkt daarnaast als een krachtige pijnstiller. Het helpt wanneer je last hebt van je gewrichten en bij menstruatiepijn.

Kurkuma

Kurkuma is familie van het gingerkruid. Het kruid is effectief in de bestrijding van pijnlijke gewrichten en botten. Om deze reden wordt kurkuma gebruikt in de behandeling van reuma. Kurkuma is ook erg geschikt om de bloedcirculatie te stimuleren.

Knoflook

Knoflook is een erg krachtig middel dat van nature aanwezige anti-oxidanten bevat. Het houdt je gewrichten gezond en het werkt als een pijnstiller. Knoflook helpt daarnaast om hart- en vaatziekten en kanker te voorkomen.

Sint-Janskruid

Sint-Janskruid wordt vaak gebruikt in de behandeling van depressie en stress. Het is een effectieve vervanger van geneesmiddelen omdat het kruid minder bijwerkingen heeft. Let alleen op: Sint Janskruid zou de betrouwbaarheid van hormonale anticonceptie (de pil, de pleister, de minipil, de morning-afterpil) kunnen doen verminderen.

Meer gezonde voeding?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit is de helende werking van verschillende voedingsmiddelen die je in de supermarkt vindt
Sluiten