Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Psyche 22 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Stay positive: dit zijn de dingen die we nog wél kunnen doen tijdens de lockdown

Het afgelopen jaar verliep net even wat anders dan we hadden gehoopt. De kroegen gingen dicht, festivals werden afgelast, feestjes werden verzet en restaurants slootten hun deuren. De dingen die we normaal als vanzelfsprekend zien, konden ineens niet meer doorgaan. Maar dat betekent niet dat we niks meer kunnen doen. De lockdown biedt namelijk ook  mogelijkheden, je hebt immers veel meer tijd.

Dit zijn een aantal dingen die je nog kunt doen tijdens de lockdown.

Ga uitgebreid koken

We kunnen even niet uit eten gaan; dat is natuurlijk heel jammer. Maar dat wil niet zeggen dat je niet meer uitgebreid kunt tafelen. Door de lockdown heb je juist de tijd om uitgebreid te koken.

Maak een maaltijd waar je normaalgesproken geen tijd voor hebt, dek de tafel extra mooi en neem de tijd om het te eten. Zo ga je niet naar een restaurant toe, maar haal je het restaurant naar je huis.

Maak een wandeling

Hoe simpel het ook klinkt; het maken van een wandeling kan ontzettend fijn zijn. Even je huis uit en lekker de buitenwereld in. Zo’n wandeling is niet alleen fijn; het is ook nog eens hartstikke goed voor je.

Must read: Dit is de reden om te gaan wandelen in de kou

Een bijkomend voordeel aan wandelen is dat het redelijk veilig is om het met anderen te doen. Wanneer je buiten op anderhalve meter afstand van elkaar bent, is er weinig risico om besmet te raken.

Als je wil wandelen met iemand die ver weg woont, kun je natuurlijk ook wandelen terwijl je aan het bellen bent. Je bent misschien niet fysiek samen; het blijft hartstikke gezellig.

Leer een skill

Altijd al een instrument willen spelen, een vreemde taal spreken, goed kunnen koken of mooi kunnen tekenen? Dan is dit het perfecte moment. Alle activiteiten die weg zijn gevallen door de lockdown bieden zeeën van tijd om je nieuwe skill te leren.

Must read: Kerst tijdens corona: hoe kun je de feestdagen toch een beetje vieren?

Houd een mini dansfeestje

Oké, je mag misschien niet meer naar de kroeg, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer mag dansen. Houd daarom een dansfeestje in je eentje (of met z’n tweeën). Zet de muziek hard, dim de lichten en ga lekker los. Het is misschien wat minder druk, maar het is nog steeds super leuk.

Help anderen

Je kunt er tijdens de lockdown ook voor kiezen om de tijd die je over hebt te besteden aan iemand anders. Er zijn namelijk altijd mensen die je hulp goed kunnen gebruiken. Ook al is het maar een klein gebaar vanuit jouw kant, het kan voor de ander van grote betekenis zijn.

Zo kun je anderen helpen: 4 tips om anderen te helpen in tijden van corona

Ga lezen

Heb jij een lijstje met boeken die je nog wil lezen? Of een boek die je nog steeds niet uit hebt? Doe het dan nu. Dit is het perfecte moment om te beginnen in het boek dat je al jaren wil lezen of in het boek dat al maanden op je nachtkastje licht.

Er zijn genoeg dingen om te doen tijdens de lockdown. Sommige dingen liggen voor de hand, anderen zijn ver gezocht. Waar je ook voor kiest; de lockdown hoeft niet alleen maar negativiteit te betekenen. De zeeën van tijd die je nu hebt, krijg je misschien nooit meer terug.

Lees meer over de lockdown:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Stay positive: dit zijn de dingen die we nog wél kunnen doen tijdens de lockdown
Sluiten