Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Nieuws 7 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

DGTL wint de internationale Greener Festival Award voor (super!) duurzame beleid

We feesten wat af met z’n allen. Vooral in de zomer is er geen weekend te bekennen dat er géén festival plaatsvindt. En ik zou niet eerlijk zijn als ik niet zou bekennen dat ik er flink aan meedeed. Het seizoen aftrappen met een dag DGTL in april, nog wat leuke festivals tussendoor en een weekendje Lowlands in augustus om het mooi af te sluiten. Leuk hoor, maar de impact van al die festivals op het milieu is iets minder gezelliger. Sterker nog: een gemiddelde stage op een festival waar 3000 mensen kunnen feesten, verbruikt op één dag net zoveel stroom als 3 huishoudens in een heel jaar.

Schokende feiten. Daarom is het extra belangrijk dat er festivals zijn zoals DGTL, die hun CO2-uitstoot serieus nemen. Vorig jaar zette DGTL al een grote stap naar volledige circulairiteit met zero food waste, maar nu maken ze het helemaal bond – in de positieve zin van het woord.

Het festival wint 2 duurzame prijzen: de International Greener Festival Award en de Greener Transport Award tijdens de Green Events & Innovations Conference in Londen van de organisatie A Greener Festival Award.

Duurzaam dansen op DGTL

DGTL is bekroond tot meest duurzame festival (door A Greener Festival Award) uit een hoeveelheid van 40 festivals uit 17 landen. Na een seizoen vol met beoordelingen, zoektochten naar bewijs en analyses door getrainde duurzaamheid-experts in 2018 kon DGTL de prijzen in de wacht slepen.

Het vooruitstrevende festival is op weg om één van de meest duurzame festivalorganisaties in de wereld te worden. Het hele jaar door focust de organisatie van DGTL zich op het verminderen of zelfs compleet wegwerken van de CO2-uitstoot, circulariteit en bewustmaking van klimaatverandering. Ook werkt DGTL samen met partijen om samen de ecologische voetafdruk te reduceren.

De gigantische impact van ál die festivals (en hoe we dat kunnen verminderen)

Klimaatneutraal feesten én een vette beleving

Waar DGTL mee bezig is, bewijst dat het mogelijk is om klimaatneutraal te werk te gaan zónder in te leveren op de kwaliteit en beleving van het festival. Bezoekers van DGTL eten bijvoorbeeld alleen maar vegetarisch, maar (bijna) geen mens die daarover klaagt. Fun fact: je produceert minder afval als je lekker uit je dak gaat op een dagje DGTL-festival dan wanneer je thuisblijft.

Duurzaam leven doe je zo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DGTL wint de internationale Greener Festival Award voor (super!) duurzame beleid
Sluiten