Rosa Bertram
Rosa Bertram News 24 dec 2018

Deze raamstickers laten zien dat eigen tasjes en verpakkingen welkom zijn

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: de nieuwe zero waste raamstickers voor horecazaken. 

Deze week ging een mega goed initiatief van start en wij zijn razend enthousiast. Dankzij de nieuwe raamstickers kunnen restaurants of andere horecazaken hun gasten nu laten weten dat ze eigen verpakkingen en tasjes mee mogen nemen. Dat is goed nieuws, want kan zo veel wegwerpplastic bespaard worden.

Veel consumenten weten gewoonweg niet dat ze op veel plekken bijvoorbeeld zélf een koffiebeker mee kunnen nemen en meestal dan ook kortingen krijgen. Het initiatief komt van Zero Waste Nederland en het concept gaat al als een speer.

Van wegwerp naar hergebruik

Wandel een willekeurige bakker, koffiezaak of afhaaltent in en binnen 20 minuten sta je buiten met je warme koffie, croissant of afhaalmaaltijd én een berg plastic. Wegwerpplastic welteverstaan. En dat is zonde. De naam verklapt al een hoop, maar ter verduidelijking: wegwerpplastic wordt gemaakt om slechts één keer gebruikt te worden waarna het doorgaans wordt weggegooid wegens de lage kwaliteit.

Het Europese Parlement gaat wegwerpplastic verbieden vanaf 2021

Zo’n plastic zakje, bakje of stukje folie wordt één keer gebruikt en blijft voor altijd op de wereld (wist je dat 50 procent van al het plastic in de oceanen wegwerpplastic is?). Natuurlijk zijn er oplossingen als recyclen bijvoorbeeld, maar een veel effectievere manier om het plasticprobleem aan te pakken is de zero waste mindset.

De raamsticker gaat ervoor zorgen dat afvalbewuste consumenten en ondernemers elkaar nu makkelijker vinden. Daarnaast maakt het de (nog) niet bewuste consument wellicht nu wél bewust dat er toegankelijke manieren zijn om minder afval te produceren.

Stickers bestellen

Wil jij ook zo’n sticker of ken je iemand of een winkel die zo’n sticker wil hebben? Bestel ze via Zero Waste Nederland en de eerste 250 worden gratis uitgedeeld! Volg de actie via #eigenverpakkingwelkom.

Tips om minder afval te maken?

Ben je benieuwd wat jij kan doen om minder afval te maken? Tijdens de Zero Waste Challenge verzamelden we eindeloos veel tips voor een leuk én zero waste leven. Dit zijn de belangrijkste tips:

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Deze raamstickers laten zien dat eigen tasjes en verpakkingen welkom zijn
Sluiten