Dit zijn de 4 mooiste voorstellingen met een waardevolle boodschap

Het is heerlijk om naar voorstellingen te gaan die ontroeren, je aan het lachen maken of puur entertainment zijn. Deze vier must see voorstellingen zetten je aan het denken, vertellen je een prachtig verhaal en raken je op verschillende manieren.

Under My Skin

Een dansvoorstelling van Isabelle Beernaert – je kent haar misschien ook als jurylid en choreografe bij So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. Under My Skin gaat over passie en volgt de emotionele reis van de liefde. Iemand komt je leven binnen en zet je wereld op zijn kop. Wat doe je dan? De dans laat zien wat we diep van binnen voelen – omdat woorden vaak tekort schieten. Verschillende herkenbare situaties worden uitgebeeld, van vlinders in je buik tot liefdesverdriet.

LEEF!

LEEF! is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant. Het is een voorstelling die gaat over het leven met kanker, maar ook over het leven in het hier en nu. Het heftige verhaal gaat over Laura, gespeeld door Jamie Grant. Op haar vijftiende krijgt Laura de diagnose kanker. Een operatie in combinatie met chemo lijkt haar toch nog een toekomst te geven, maar als de ziekte tegen haar twintigste in ongeneeslijke vorm terug komt, maakt ze een opvallende keuze: in plaats van levensverlengende behandelingen, kiest ze voor de kwaliteit van leven. Kijk in de speellijst van LEEF! voor een voorstelling bij jou in de buurt.

De Freudjes

Deze komedie laat je lachen over ons onvermogen om onze zegeningen te tellen en te genieten van wat we hebben. Nederlanders zijn positief, en geven hun bestaan gemiddeld een acht. Toch gebruikt bijna tien procent van de bevolking antidepressiva. Ook voor de zusjes Freud is het moeilijk om geluk te vinden. De zussen doen een poging om eerlijk naar zichzelf te kijken. En dat valt niet mee. De Freudjes is een therapeutische komedie die je aan het denken zet. Zaterdag 19 maart gaat de Freudjes in première in de Toneelschuur in Haarlem.

Opera Forward Festival

De Nationale Opera organiseert van 15 tot en met 25 maart het Opera Forward Festival. Het festival verkent de toekomst van opera. Tijdens het festival kom je in aanraking met veel nieuw werk en een nieuwe generatie kunstenaars. De volledige programmering van Opera Forward Festival vind je op de festivalsite. Het programma is erg divers, dus er is voor ieder wat wils. Nog een reden nodig om te gaan? Muziek heeft een therapeutische werking op je lichaam, ziel en geest, dus het is goed voor je gezondheid.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Dit zijn de 4 mooiste voorstellingen met een waardevolle boodschap
Sluiten