Deze keuzes zullen je leven veranderen

Baal je soms van het leven en denk je dat dromen voor sukkels is? Als je hiervan uitgaat, is de kans kleiner dat je gelukt vindt. Met behulp van deze 15 principes kun je jezelf verder ontwikkelen om zo je dromen na te streven.

Vier je overwinningen

Als er iets positiefs in je leven gebeurt, neem dan de tijd om het te vieren. Koop een bos bloemen voor jezelf of ga lekker uit eten. Een inspanning verdient een beloning. Vier het!

Sta open voor veranderingen

Mensen zijn gewoontedieren, maar veranderingen horen er nu eenmaal bij. Stel je open voor deze veranderingen. Ga op zoek naar een nieuwe baan als je niet langer met plezier naar je werk gaat en ben niet bang voor die verhuizing. Verandering zorgt ervoor dat we kunnen groeien.

Kies het leven dat jij wilt

Neem de tijd om doelen te stellen voor het komende jaar. Wat wil je bereiken? Plan vervolgens kleine acties die je op dagelijks, wekelijks en maandelijks niveau uit kunt voeren. Zo kom je steeds dichter in de buurt van je jaarlijkse doelen. Evalueer, zodat je wanneer nodig je tussentijdse doelen bij kunt stellen.

Maak tijd vrij voor beweging

Er is niets zo heerlijk als dat gevoel nadat je gesport hebt. Als bonus krijg je er ook nog eens een gezond lichaam voor terug.

Must read: Heb je na werk geen zin om te sporten? Volgens onderzoek is dit te verklaren

Ben niet bang om te falen

Je kunt succes alleen maar bereiken als je dingen probeert, en dan komt het wel eens voor dat je faalt. Omarm de angst om te falen en ga de uitdaging aan. Wanneer je faalt, leer je wat wel en wat niet werkt. Stap voor stap kom je dichter bij succes.

Zet je familie op de eerste plaats

Geluk heeft minder waarde als je het niet kunt delen met anderen. Besef je dat familie het belangrijkste is wat er is, maak eens wat meer tijd voor ze vrij. Deel je geluk met hen.

Maak angst je doel

Angst wordt gecreëerd door onze eigen geest. Het gevoel wordt zo groot als dat we het zelf maken. Je kunt deze angst alleen maar overwinnen door je erdoorheen te slaan. Kijk eens terug op je leven. Komt elk succes niet voort uit een overwinning van je angstgevoelens?

Ga uit van het positieve in de ander

Ga er van uit dat de ander niet de intentie heeft om je pijn te doen. Probeer te begrijpen dat de intentie van de ander misschien niet zo verkeerd was, als dat jij dacht. En als iemand je pijn heeft gedaan, vergeef ze dan…

Vergeef anderen en jezelf

Soms is het goed om anderen te vergeven. Het gaat erom dat je je eigen pijn loslaat. Want pas als je anderen kunt vergeven, zul je geluk kunnen voelen. Vergeven gaat niet over de ander, maar over jezelf.

Zet je persoonlijke ontwikkeling nooit stil

Probeer jezelf altijd verder te ontwikkelen. Voed je geest met nieuwe informatie en stel jezelf open voor nieuwe mogelijkheden. Je bent nooit te oud om te leren. Persoonlijke groei is de sleutel tot succes.

Lees ook: Niet zo happy op je werk? Dit zijn 3 bewezen manieren voor meer werkgeluk (óók in je huidige baan)

Kies ervoor om een gelukkig persoon te zijn

Hoe gelukkig je bent in je leven is afhankelijk van hoe gelukkig je besluit te zijn. Ban negatieve invloeden uit je leven. Er is geen plaats meer voor. Kies ervoor om een gelukkig persoon te zijn en je zult het vanzelf worden.

Maak rust een belangrijk deel van je leven

Geef jezelf de tijd om te rusten. Stap af en toe eens weg van die drukke wereld om tot jezelf te komen. Ga bijvoorbeeld op zoek naar rust door middel van meditatie. En slaap voldoende, het zal je goed doen.

Zoek en leef voor je doel

Neem de tijd om naar jezelf te kijken. Wat geeft jou nou echt voldoening in je leven? Maak dit je levensdoel en gebruik het om jezelf en anderen gelukkiger te maken.

Laat het verleden los

Laat oude pijn los. Het houdt je alleen maar tegen. Vertrouw erop dat je opnieuw kunt beginnen en laat dingen uit het verleden gaan. Je kunt er toch niets meer aan veranderen.

Onderneem actie om je leven te veranderen

Er zal niets veranderen als je geen actie onderneemt. Elke stap zal je dichter bij geluk brengen. Start er vandaag nog mee.

En soms is het goed om alles even los te laten en niet langer overal controle over te willen hebben…

Be happy 

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Deze keuzes zullen je leven veranderen
Sluiten