Stop met deze 10 dingen doen en word een gelukkiger mens

We willen allemaal gelukkig zijn. Maar hoe worden we dat? Vaak staan we zelf ons geluk in de weg. Tijd om daar verandering in te brengen met deze tien tips.

Soms is het moeilijk om gewoontes aan te leren en is het makkelijker om sommige dingen gewoon níét meer te doen. Wil je een gelukkiger mens worden? Stop dan met deze 10 dingen:

Want it? Work for it

Wat wil je in het leven? Wat zijn je dromen? We praten veel over onze doelen, maar als het er op aankomt ondernemen we weinig actie. We willen veel sporten, gezond eten en misschien wel stoppen met roken. Altijd maar weer dat uitstelgedrag. We stellen de dingen uit met het idee dat het er nog wel van komt… Ooit.

We hebben toch tijd genoeg. Maar vliegt de tijd niet ontzettend snel voorbij? En waarom zouden we later doen wat ook nu kan? Als je geluk in je leven wil, is het verstandig om nu actie te ondernemen.

Stop met roddelen

We roddelen allemaal wel eens. Onze eigen angsten, onzekerheden en twijfels zijn vaak de oorzaak van deze roddels. Zeg eens iets vriendelijks en stop met slechte dingen over anderen te zeggen.

Vergelijk jezelf niet met anderen

We vergelijken onszelf constant met anderen. Dat is nergens goed voor, je wordt er alleen maar onzeker van. Er is altijd iemand die het beter heeft en het gras is altijd groener aan de andere kant.

Luister ook: Luister nú naar de gloednieuwe podcastserie over een bewust leven: Bedrock Talks

In plaats van je op anderen te concentreren, kun je je beter op jezelf richten. Als je tevreden bent met jezelf, wordt je vanzelf een gelukkiger persoon.

Ga naar buiten

We zitten binnen, terwijl we ook de heerlijke buitenlucht op zouden kunnen zoeken. Ga naar buiten om een frisse neus te halen. Wanneer je binnen blijft zitten, weerhoud je jezelf van dat geluksgevoel.

Must read: Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

De heerlijke zonnestralen en dat frisse windje zijn een instant mood changer. Ga vaker naar buiten en je zult zien dat je humeur vanzelf verandert.

Houd een schoonmaak

Wat is het nut van al die rotzooi? Al die troep zorgt er alleen maar voor dat het in je hoofd ook een zooitje is. Ruim die rommel op. Een opgeruimd huis werkt rustgevend en zo zal er ook ruimte komen voor meer geluk in je leven.

Zet de tv uit

Heerlijk om gedachteloos naar die reality-tv te kijken. In plaats van onze eigen levens te leiden, kijken we naar hoe andere mensen hun levens leiden.

We verliezen onszelf in de realiteit van iemand anders, zodat we niet met onze eigen realiteit geconfronteerd worden. Het is een guilty pleasure en het werkt verslavend, net als snoep, alcohol en drugs. Dus, zet de tv af en toe uit.

Leef in het hier en nu

Soms zijn we te veel bezig met de toekomst, of met het verleden. Geniet eens van het moment. Dingen uit het verleden kun je toch niet veranderen en de toekomst heb je niet in handen. Je kunt jezelf beter focussen op het hier en nu, en er zoveel mogelijk uit halen.

Stel en bewaak je grenzen

Soms nemen we te veel hooi op onze vork. We zeggen ‘ja’ tegen te veel dingen, zodat we ons niet kunnen concentreren op de dingen die er echt toe doen. Zeg eens wat vaker nee.

Tip: Zo kun je stoppen met pleasen (we delen 4 tips)

Je kunt je zo richten op de dingen die je belangrijk vindt en zult vanzelf merken dat het je gelukkiger maakt.

Besef dat je geluk niet vindt in bezittingen

We denken dat bezittingen ons gelukkig maken en kopen dingen die we niet echt nodig hebben. Spullen kunnen inderdaad leuk zijn, maar ze maken je geen gelukkiger mens. Zoek je geluk bij niet materialistische dingen.

Concentreer je op de dingen die er echt toe doen

We concentreren onszelf te vaak op dingen die er niet toe doen. Deze dingen worden onze prioriteiten, en de écht belangrijke dingen laten we links liggen. We besteden tijd aan de berichten in onze newsfeed, een nieuwe foto op Instagram en het diepe decolleté van Kim Kardashian.

Als je je alleen maar bezig houdt met deze dingen, sta je je eigen geluk in de weg. Kijk eens naar je gewoontes en vraag je af of deze echt belangrijk zijn in het leven.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Stop met deze 10 dingen doen en word een gelukkiger mens
Sluiten