Kiara Louis
Kiara Louis Body 5 jul 2018

We volgden op zaterdagochtend een Deephouse Yoga-sessie (ja, dit is een ding)

Nog lichtelijk brak liep ik zaterdag om elf uur ‘s ochtends binnen bij Radion. De plek waar je normaal komt om de nodige biertjes te drinken, was omgetoverd tot een yogalocatie. Je leest het goed: we kwamen hier voor yoga. Deephouse yoga, welteverstaan. De eerste minuten twijfelde ik waarom ik dit deed, maar aan het einde van de les voelde ik me bijna herboren. Toen we voor het eerst van Deephouse Yoga hoorden, waren we nogal verbaasd. Yoga doe je in essentie om stilte op te zoeken. Daar past deephouse muziek niet bij, zou je denken. Eerlijk gezegd voelde het best gek om ‘s ochtends in een club te staan met yogamatjes op de grond. Een Frans meisje naast me vertelde dat ze Radion vooral bezocht in de nachtelijke uurtjes, maar ze was zo benieuwd naar dit concept dat ze ook bij daglicht de club durfde te betreden.

De meeste mensen wisten dus niet goed wat ze konden verwachten. Gelukkig werden we op een fijne, warme manier verwelkomd door de enthousiaste Merle van Riessen, de yogi achter dit concept. Zij is de yogalerares en een vriend van haar draait de plaatjes. Toen alle yogamatjes in de uitverkochte zaal bezet waren, begon de deephouse yogales.

 

Downward facing dog met DJ

Deephouse Yoga

De combinatie van yoga en deephouse werkte verrassend goed. Na de warming-up was de les vrij actief, met veel planken en asana’s die in rap tempo worden afgewisseld. Tijdens deze vinyasa yoga wordt ook de muziek actiever. Net zoals je in de club wat sneller gaat dansen tijdens een lekker nummer, gaan de asana’s ook gemakkelijker door de opzwepende muziek. Die downward facing dog duurde gevoelsmatig minder lang door de DJ die fijne tunes draait.

Niet lekker in je vel? Probeer eens pratyahara (een eeuwenoude yogaoefening)

Great work guys!

Deephouse Yoga

Zo kwam ik op mijn zaterdagochtend verassend snel van mijn lichte kater af. We eindigden met een diepe ontspanning, waarbij de deephouse tunes naar de achtergrond verdwenen. In 90 minuten was ik scherper, ik voelde me sterk en rustig van binnen. De Amsterdamse yogi Merle van Riessen begeleidde ons gedurende anderhalf uur op een hele fijne manier. De les was voor iedereen toegankelijk, ook als je nog geen vergevorderde yogi bent. Zo nu en dan zegt ze op een enthousiaste toon: great work guys! Fijn, want die motiverende woorden kan je altijd goed gebruiken.

Geïnspireerd op ADE

Deephouse Yoga

Na de les werd ik enorm benieuwd naar het verhaal achter dit concept, ik vroeg aan Merle hoe ze hierbij kwam. Ze vertelde: “Op ADE zag ik ook deephouse yoga, van een Duitse club. Dat vond ik meteen onwijs tof. Daar deden ze het met een grote club mensen, het was vrij massaal.

Ik besloot zelf om dit in Nederland te starten en heb in India een yogaopleiding gedaan. Mijn versie van deephouse yoga is wat kleinschaliger en persoonlijker. Ik vind het fijn om iedereen de hand te schudden een maximaal twintig mensen in de les te hebben. We werken op pop-up basis, op verschillende locaties.”

Op rooftopbars, in kantoren, in clubs of stadsstranden zijn de lessen van Merle te volgen. Ook zijn de deephouse yoga sessies te vinden op festivals. Dat lijkt ons ook perfect, zo’n gezond en energiek begin van de dag. Vooral voor de yogi’s die niet altijd de stilte willen opzoeken.

Benieuwd geworden? Je kan op 7 juli en 4 augustus om 11:00 uur een Deephouse Yoga session volgen in het Hoxton Hotel in Amsterdam. Houd hun Facebook-pagina in de gaten.

Meer lezen over yoga?

Wil je meer artikelen over yoga en mindfulness? Meld je nu aan voor onze Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
We volgden op zaterdagochtend een Deephouse Yoga-sessie (ja, dit is een ding)
Sluiten