De VN heeft 2017 omgedoopt tot het internationale jaar van duurzaam toerisme

Vandaag wordt door de Verenigde Naties officieel het International Year of Sustainable Tourism for Development gelanceerd. Hiermee willen zij mensen bewust maken van het feit dat duurzaam toerisme kan bijdragen aan de realisatie van de door de VN opgestelde werelddoelen.

Dat toerisme van grote invloed is op de wereld is niets nieuws. Het zorgt onder andere voor economische groei, werkgelegenheid, armoedebestrijding en natuurbescherming. Wat wél vrij nieuw is, is de duurzame ontwikkeling in de toerismesector. En dat is een hele grote stap in de goede richting. Wanneer de toerismesector duurzaam ontwikkeld wordt, kan het toerisme nóg meer bijdragen aan de huidige werelddoelen. Met het International Year of Sustainable Tourism for Development hoopt de VN hier een impuls aan te geven.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Duurzaam reizen tip

De VN staat er niet alleen voor. Zo draagt bijvoorbeeld online reisplatform Better Places actief bij aan het realiseren van de werelddoelen die door de VN zijn opgesteld. De organisatie is ontstaan vanuit het geloof dat verantwoord reizen de wereld een stukje mooier kan maken. En dat is dus ook wat ze doen: verantwoorde reizen aanbieden. Hoe ze dat in de praktijk brengen? Tijdens rondreizen werkt Better Places zoveel mogelijk met lokale gidsen, zodat de locals hun eigen geld kunnen verdienen. De reizigers verblijven tijdens hun reis in kleinschalige, lokaal gerunde hotels of in ecologische lodges die op een duurzame manier werken.

Meer lezen?

Dit zijn de 10 duurzaamste steden ter wereld.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
De VN heeft 2017 omgedoopt tot het internationale jaar van duurzaam toerisme
Sluiten