Nina Pierson
Nina Pierson Betere wereld 2 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

De ultieme tip voor een duurzame mindset van een documentairemaakster

In deze videoserie vertellen 3 jonge inspirators hoe je stappen kan maken om een duurzaam leven te leiden. Aflevering 3: Felicity Jeane van Stoe, programmamaker bij Vigics, waar ze werkt aan commercials, korte films en een documentaire over de duurzame mode-industrie. Speciaal met ons deelt Felicity haar kijk hierop en laat ze zien hoe iedereen een duurzame mindset kan creëren. https://www.youtube.com/watch?v=rctHCkvJUbw

Felicity maakt een documentaire over de duurzame mode-industrie. Haar persoonlijke interesse in dit onderwerp heeft ervoor gezorgd dat ze haar visie met de rest van de wereld wil delen. Ze legt uit hoe we met een kleine verandering in onze mindset al een verschil kunnen maken. “Het is niet zo dat je alleen maar duurzame merken of biologisch katoen moet kopen om duurzaam bezig te zijn,” stelt Felicity.

Wat wel belangrijk is? Nadenken over wat je koopt. Door bewust bezig te zijn met je aankoop, ben je al duurzamer bezig dan de gemiddelde consument. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld afvragen of je het kledingstuk dat je van plan bent te kopen wel écht nodig hebt en hoe vaak je van plan bent om het te dragen.

ARMEDANGELS

“We hebben vaak de gewoonte om iets nieuws te kopen als we, bijvoorbeeld, een feestje in het vooruitzicht hebben of een andere speciale gelegenheid. Hierdoor hebben we allemaal massa’s kleren, waarvan we een groot deel amper (tot nooit) dragen.” Een merk waar Felicity fan van is, is ARMEDANGELS. Bij het Duitse fashionlabel is het de norm om duurzaam te produceren. Duurzaam voor zowel mens als milieu. Alle kleding is van duurzame materialen als biologische wol en linnen, Tencel®, Lenzing Modal Edelweiss ® en gerecycled polyester gemaakt en is daarnaast sinds 2007 fair trade en GOTS gecertificeerd.

Felicity: “ARMEDANGELS vindt het belangrijk dat wij ons bewust worden van wat een realistische prijs voor een kledingstuk is. Het is namelijk niet normaal om kleding voor bodemprijzen te (ver)kopen.” De missie van ARMEDANGELS is dan ook om eerlijke werkomstandigheden en kwalitatieve materialen te combineren met prachtig, tijdloos design.

Door op een eerlijke en verantwoorde wijze kleding te produceren probeert ARMEDANGELS een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Join the Revolution www.armedangels.de

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De ultieme tip voor een duurzame mindset van een documentairemaakster
Sluiten