Nina Pierson
Nina Pierson Better World 19 dec 2016

De ultieme tip van een modejournalist voor een duurzame garderobe

In deze videoserie geven drie jonge inspirators tips voor een duurzamer leven. Hier vertelt Stephanie Broek over de rol die duurzaamheid speelt in haar werk. Stephanie is als fashion features editor voor Glamour verantwoordelijk voor het creëren, ontwikkelen en presenteren van modecontent. “Goede basics zouden de basis moeten zijn van ieders garderobe.”

Duurzame alternatieven

“Ik vind het belangrijk om duurzaam bezig te zijn in mijn werk, omdat modebladen een voorbeeldfunctie hebben. Wij laten zien wat er op de markt is”, aldus Stephanie Broek. De journaliste is zich duidelijk zeer bewust van de verantwoordelijkheid die bij haar baan komt kijken. Sinds begin dit jaar is 10 procent van de merken in Glamour dan ook ‘groen’, een vereiste waar Stephanie graag op let.

Zo stel je de perfecte (duurzame) garderobe samen

Een merk dat de fashion features editor interessant vindt is ARMEDANGELS, dat laat zien dat er duurzame alternatieven zijn voor fast fashion. “Je kan ook betaalbare kleding kopen die wel goed is geproduceerd – dus onder veilige omstandigheden door mensen die een goed loon krijgen – en gemaakt is van duurzame materialen.”

Goede basics

Stephanie waardeert vooral de tijdloze klassiekers van het merk, die je jarenlang met plezier kunt dragen. “Goede basics zouden de basis moeten moeten zijn van ieders garderobe. Mooie stukken waar je 10, 20 of wel 30 jaar mee doet.” Ook fijn aan ARMEDANGELS: op de website van het label staat regelmatig een interview met een katoenboer of fabrieksarbeider.

Online tweedehands kleding kopen? Zo koop je de beste vintage items

Zo leer je de mensen achter de mode kennen. “Ik denk dat dat heel leerzaam is voor iedereen, zodat je niet alleen het kledingstuk ziet, maar ook wie het maakt. Dat draagt eraan bij dat je een kledingstuk met veel meer plezier draagt.”

ARMEDANGELS

ARMEDANGELS maakt tijdloze klassiekers die volgens Stephanie onmisbaar zijn in je kledingkast. Het Duitse modemerk maakt gebruik van duurzame materialen en dat voel je terug in het product. Alle kleding is van duurzame materialen gemaakt als biologische wol en linnen, Tencel®, Lenzing Modal Edelweiss ® en gerecycled polyester en is sinds 2007 fair trade gecertificeerd, sinds 2011 GOTS gecertificeerd en daarnaast is het merk sinds 2015 lid van het Fair Wear Foundation. “De materialen zijn zachter, omdat er minder of geen chemicaliën voor gebruikt worden. Je voelt het in het product,” aldus Stephanie.

ARMEDANGELS maakt consumenten graag bewust van realistische prijzen voor kledingstukken: bodemprijzen zouden volgens het label niet de norm moeten zijn. Het merk strijdt ervoor om eerlijke werkomstandigheden en kwalitatieve materialen te combineren met sterke, tijdloze ontwerpen. Door op een eerlijke en verantwoorde wijze kleding te produceren levert ARMEDANGELS een positieve bijdrage aan de wereld. Join the Revolution www.armedangels.de

Wat betekent slow fashion precies en hoe doe je eraan mee?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De ultieme tip van een modejournalist voor een duurzame garderobe
Sluiten