De 3 fijnste plekjes in Amsterdam met een open haard (heerlijk met dit weer, toch?)

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we vanaf nu elke vrijdag de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje.

Het water komt met bakken uit de hemel. Hoewel de meesten hier van gruwelen, vind ik het enorm gezellig. Lekker binnenzitten terwijl de regen tegen het raam aantikt. Voor mij bestaat er niets gezelligers. Waarom ik dit gevoel heb weet ik niet precies, maar ik denk dat het veel te maken heeft met de open haard van mijn ouders.

Toen het vroeger heel hard regende buiten zette mijn vader de open haard aan, waardoor er een gezellige warme gloed ontstond in ons huis. Daar zaten we dan, allemaal knus voor het knisperende vuur. Inmiddels woon ik in Amsterdam, helaas zónder open haard. Tot de tijd dat ik weer een huis met open haard heb, moet ik het buiten de deur zoeken. Gelukkig hebben genoeg kroeg- en restauranteigenaren hier aan gedacht, en kan ik dat oude gezellige gevoel weer oproepen. Een kleine selectie:

Meneer Nieges

Het ligt ietwat buiten het centrum, maar wel weer dichtbij Amsterdam Centraal, waardoor het voor degenen die niet in Amsterdam wonen wel handig is. Als je eenmaal binnen bent zie je rechts een grote ronde open haard waar je met meerdere mensen omheen kunt zitten. Er is een gezellig hoekje gemaakt van mix & match bankstellen en stoelen.
www.meneernieges.nl

The Lobby in Hotel V

Dit restaurant en hotel heeft naast lekker eten (flammkuchen!) en goede wijnen ook de optie om bij een open haard te zitten. Nu moet er wel bij vermeld worden dat er maar beperkt plek is, maar als je ruimte hebt weten te bemachtigen op de grote bruine leren weg-zak-bank, sta je voorlopig niet meer op. Fijn om dan een glas rode wijn te bestellen en de warmte van de haard te voelen.
www.thelobby.nl

Pllek

Het fijne aan deze plek (pun intended) is dat je lekker warm binnen bij de open haard kunt zitten terwijl je naar de ondergaande zon over het IJ kunt kijken. Best of both worlds dus.
www.pllek.nl

Meer lezen

Hier kun je vegan kaasfondue eten.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
De 3 fijnste plekjes in Amsterdam met een open haard (heerlijk met dit weer, toch?)
Sluiten