Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 16 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Podcast tip: Big Vegan Sister (over meer dan alleen veganisme)

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we regelmatig een goede podcastshow. Deze keer: De Big Vegan Sister. 

Alleen om de naam al zijn wij fan. Wie is de Big Vegan Sister en wat leren we van haar?

Big Vegan Sister

The Big Vegan Sister is de alias van Lisa Jansen (27) uit Eindhoven. Al sinds haar achtste is ze vegetariër en op haar achttiende besloot ze om alle dierlijke producten links te laten liggen en gaat ze sindsdien als heuse vegan door het leven.

Niet alleen skipt ze dierlijke producten in haar voeding (nope, geen kaas, ei of honing meer dus), maar ook dierlijke producten in haar kleding (zoals leer) of cosmetica (getest op dieren) vermijdt ze.

Omdat ze zelf al vaker door de struggles van ‘help, ik ben net vegan’ heen ging (wij maken die nú mee tijdens Veganuary), besloot ze haar tips en tricks te delen via haar Instagram. En met groot succes.

5 x vegan kaas: kaas zonder koemelk bestaat

Podcast over meer dan veganisme

Het was daarom geen verrassing dat ze niet veel later ook met een podcast kwam onder dezelfde naam. In haar podcast praat ze overigens niet alleen over de plantaardige levensstijl, ook over andere thema’s die bijdragen aan een mooiere wereld.

Denk aan: zelfbeeld, mentale gezondheid, activisme, maar ook praktische onderwerpen zoals schurende dijen. Je begrijpt het al: deze podcast wíl je luisteren. Echte verhalen, daar houden we van.

Ze wisselt solo-podcasts af met shows waarin ze gasten uitnodigt en in gesprek gaat over belangrijke thema’s. Geen strak concept dus, maar net wat het onderwerp nodig heeft!

Oh, én Lisa leert je ook nog eens zelf een podcast te maken, via haar eigen podcastschool.

Benieuwd geworden? Je luistert haar podcasts hier onder of via Spotify.

Meer inspirerende podcasts?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Podcast tip: Big Vegan Sister (over meer dan alleen veganisme)
Sluiten