Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Listen 16 jan 2020

Podcast tip: Big Vegan Sister (over meer dan alleen veganisme)

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we regelmatig een goede podcastshow. Deze keer: De Big Vegan Sister. 

Alleen om de naam al zijn wij fan. Wie is de Big Vegan Sister en wat leren we van haar?

Big Vegan Sister

The Big Vegan Sister is de alias van Lisa Jansen (27) uit Eindhoven. Al sinds haar achtste is ze vegetariër en op haar achttiende besloot ze om alle dierlijke producten links te laten liggen en gaat ze sindsdien als heuse vegan door het leven.

Niet alleen skipt ze dierlijke producten in haar voeding (nope, geen kaas, ei of honing meer dus), maar ook dierlijke producten in haar kleding (zoals leer) of cosmetica (getest op dieren) vermijdt ze.

Omdat ze zelf al vaker door de struggles van ‘help, ik ben net vegan’ heen ging (wij maken die nú mee tijdens Veganuary), besloot ze haar tips en tricks te delen via haar Instagram. En met groot succes.

5 x vegan kaas: kaas zonder koemelk bestaat

View this post on Instagram

Herkenbaar much?? 🙈😬 . Stiekem (of niet zo stiekem?) wil je je eigen podcast beginnen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer: . 😟 Heb ik echt zo'n dure microfoon nodig? 🎤 Hoe neem ik geluid op en hoe bewerk ik dat? 📱Hoe zorg ik dat mijn podcast verschijnt in iTunes en Spotify? En wtf is een podcast host? ⏱ Hoe lang moet een podcastaflevering zijn? 👀 Moet ik een niche kiezen of juist niet? 👂 Hoe zorg ik ervoor dat mensen ook écht naar mijn podcast gaan luisteren? 📆 Moet ik per se iedere week een nieuwe aflevering uitbrengen om succesvol te zijn? 🤯 Hoeveel tijd kost dit allemaal wel niet? . Ik kreeg zó veel vragen over podcasting, dat ik besloot daar iets mee te gaan doen. Ik heb alles zelf uit moeten zoeken en hoewel dat niet onmogelijk is (ik heb het tenslotte gedaan!), is het zeker niet ideaal. Het kost vet veel tijd en enige voorkennis van geluidstechniek is wel errug handig. Daarom wil ik jou helpen. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Ik introduceer hierbij mijn podcastworkshop! In één middag van idee naar werkelijkheid 😍 . In een paar uur leer jou alle fijne kneepjes van het podcastvak en na de workshop ben jij klaar om vol zelfvertrouwen de eerste aflevering van jouw eigen podcast op te gaan nemen én te lanceren. . De eerstvolgende workshop vindt plaats op donderdagmiddag 13 februari in Utrecht. Wil je daar bij zijn? DM me! Meer info? Check de bovenste knop van de link in mijn bio, daar vind je alles wat je maar wil weten. Voor overige vragen geldt ook: sliiide into my DM's! Ik help je graag verder. . Ik hoop zo jullie te mogen verwelkomen tijdens deze workshop, het wordt echt heel leuk 🙌 Enne.. 4 van de 8 plekken zijn al vergeven dus wacht niet te lang 😊❤

A post shared by Lisa Jansen (@bigvegansister) on

Podcast over meer dan veganisme

Het was daarom geen verrassing dat ze niet veel later ook met een podcast kwam onder dezelfde naam. In haar podcast praat ze overigens niet alleen over de plantaardige levensstijl, ook over andere thema’s die bijdragen aan een mooiere wereld.

Denk aan: zelfbeeld, mentale gezondheid, activisme, maar ook praktische onderwerpen zoals schurende dijen. Je begrijpt het al: deze podcast wíl je luisteren. Echte verhalen, daar houden we van.

Ze wisselt solo-podcasts af met shows waarin ze gasten uitnodigt en in gesprek gaat over belangrijke thema’s. Geen strak concept dus, maar net wat het onderwerp nodig heeft!

Oh, én Lisa leert je ook nog eens zelf een podcast te maken, via haar eigen podcastschool.

Benieuwd geworden? Je luistert haar podcasts hier onder of via Spotify.

Meer inspirerende podcasts?

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
Podcast tip: Big Vegan Sister (over meer dan alleen veganisme)
Sluiten