Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Body 26 jun 2017

Move over açai bowl, de pitaya bowl is het nu helemaal

De açai bowl is al en tijdje ra-zend populair, maar nu heeft ‘ie misschien toch zijn beste tijd gehad. Er is namelijk een nóg smaakvollere en nóg kleurrijkere variant, genaamd de pitaya bowl.

Nu is het best begrijpelijk als je daar nog nooit van gehoord hebt. Überhaupt van het woord pitaya. Maar misschien zegt de naam dragon fruit of drakenfruit je wel iets? Nou, dat is dus exact hetzelfde.

Exotisch fruit

De pitaya vrucht is afkomstig van verschillende cactussoorten en heeft zo’n beetje de felste kleur die je ooit bij een vrucht hebt gezien. En dan bedoelen we ook écht fel. Door de neon roze kleur die het aan de pitaya bowl geeft lijkt het bijna op een chemisch goedje. Maar zo smaakt het gelukkig niet. Het vruchtvlees van de pitaya is sappig en heeft een zoete smaak.

Gezond is het ook. De vrucht is relatief laag in suiker (zo’n 8 gram in vergelijking met 14 gram in bananen van gelijk gewicht) en bevat vele antioxidanten. En dat maakt het een perfect ontbijtje, net als de vertrouwde açai bowl!

[source id=”attachment_34466″ align=”none”][/source]

Inspiratie nodig? Op pitayaplus.com vind je de leukste variaties, zoals de Mint Bowl, de Greek Pitaya, de Barbie Bowl en de Mangolicious.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Move over açai bowl, de pitaya bowl is het nu helemaal
Sluiten