Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Betere wereld 2 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

De milieu doelen van Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio is niet alleen acteur, maar ook een fervent milieuactivist. Tijdens de jaarlijkse World Economic Forum’s Crystal Awards in Zwitserland kreeg hij een award voor zijn inspanningen voor het milieu. Zijn speech ging over zijn doelen om het milieu te verbeteren. Volgens Leonardo kunnen we niet toestaan dat de hebzucht van de kolen-, olie- en gasindustrie de toekomst van de mensheid bepaalt. Leonardo noemt het de “most existential human crisis the world has ever known.” Hij maakte bekend dat zijn milieuorganisatie $15.000.000 gaat doneren aan projecten die zich inzetten voor een beter milieu.

Leonardo’s donaties

Het is niet de eerste keer dat Leonardo een groot bedrag doneert. Hij doneerde vorig jaar ook al 15 miljoen dollar (ruim 13,7 miljoen euro) aan instellingen die klimaatverandering bestrijden. Sinds de oprichting in 1998 heeft zijn stichting al meer dan 30 miljoen dollar aan 65 verschillende organisaties gedoneerd.

Dit jaar zal hij een bijdrage schenken aan drie projecten: het Rainforest Action Network, om het regenwoud te behouden; het Solutions Project, om onderzoek te doen naar alternatieve manieren om energie op te wekken; het Global Fishing Watch, om overbevissing in de oceanen tegen te gaan.

Spoel in onderstaande video door naar 18:00 minuten om de speech van DiCaprio te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De milieu doelen van Leonardo DiCaprio
Sluiten