Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Mind 1 aug 2016

De maandagochtend-rituelen van Fashionchick’s Founder Ellen Snijder

Hoe doen ze dat toch? Succesvolle vrouwen, of het nu gaat om carrière, liefde of geluk, houden er allemaal bepaalde (ochtend)rituelen op na. Wij vroegen inspirerende vrouwen naar hun tips. Wat doen ze als de wekker gaat en hoeveel uur slaap hebben ze nodig? Fashionchick's Founder Ellen Snijder deelt haar maandagochtend.

Hoe laat gaat de wekker?

“Op een – misschien beetje rare – tijd, maar hij gaat om 07:22… Ooit een keer zo ingesteld en dat is nu mijn tijd.”

Stap je meteen uit bed, of snooze je eerst?

“Ik snooze sowieso belachelijk vaak. Vooral op maandag. Dat is toch het lekkerste wat er is? Nog even 10 minuutjes wegdommelen, die zijn heilig! Vaak denk ik “neeeeeeh, nu al” en druk ik weer op de snooze knop.”

Check je meteen je telefoon in bed?

“Betrapt! Ja ik ga ermee naar bed en word er mee wakker. Instagram-verslaafd, that’s me! Heel erg ontspannend vind ik het om wakker te worden met allerlei mooie beelden. Fijne vakantie kiekjes, waar je blij van wordt. Inspirerende streetstyle looks van verschillende modebloggers, zo blijf ik op hoogte van de laatste modetrends en komen er altijd nieuwe ideeën uit voor Fashionchick. Maar we komen nu ook in de tijd van te schattige baby posts van vriendinnen, waar mijn hart ook van smelt op de vroege ochtend.”

Wat doe je als eerste nadat je opstaat?

“Als ik dan rond 8.00u eindelijk uit mijn warme bed kruip, ga ik eerst douchen, kleed ik mij aan, poets ik mijn tanden, doe ik mijn make-up op en daarna ga ik pas mijn haar wassen. Hoofd voorover en heel oncharmant met de douchekop! Met mijn krullen is het het beste om ze te föhnen (met een diffuser) als ze nog nat zijn. Dan krijg ik het beste resultaat en veel volume. Als ik daarna nog tijd heb voor een ontbijtje ga ik er ook echt voor zitten. Maar eerlijk is eerlijk, meestal neem ik het mee naar mijn werk. Bakje griekse yoghurt, vers fruit en cruesli (ik vind muesli zo droog, not my thing).”

Welke morning mantra zou iedereen zich moeten aanleren?

“Eigenlijk precies waar ik zelf dus niet zo goed in ben: pas je telefoon checken zodra je met je ontbijt aan tafel zit. Zo word je veel fijner wakker en heb je niet meteen die prikkels van de buitenwereld om je heen.”

Kun je ook wel eens niet je bed uitkomen?

“Nou, ik ben dus totaal geen ochtendmens, dus ik kan heel vaak mijn bed niet uit komen. Maar het helpt als de zon schijnt en ik via mijn app (lang leve techniek) mijn muziek in de woonkamer alvast aan kan zetten. Daar kan ik echt vrolijk van worden, de juiste playlist aan en let’s go!”

Hoeveel uur slaap je?

“Verschilt van 6 tot 7 uur per nacht. In het weekend soms ook maar 4 uurtjes, als het iets te gezellig was!”

Ben je een ochtendmens?

“Nee, mij moet je ‘s ochtends geen lastige vragen stellen. Ik sta juist ‘s avonds aan, dan kan ik urenlange gesprekken houden en de tijd totaal vergeten. Schijnt ook dat avondmensen veel creatiever zijn, las ik laatst ergens. Ben ik het mee eens, uiteraard.”

Wat zijn de 5 do’s in de ochtend die je iedereen aanraadt?

“Muziek aan, opstarten met vrolijke dingen (voor mij is dit Insta), check je mail pas zo laat mogelijk, probeer tijd te nemen voor je ontbijtje en je vooral niet te haasten (zelf heel slecht in).”

En de 5 don’ts?

Haasten, te lang blijven liggen waardoor je dit dus hebt. Daarnaast toch niet meteen je telefoon pakken, te lang blijven snoozen… Uhm ik ga hier denk ik wat aan mijn eigen ritueel veranderen. Vanaf morgen!”

Meer lezen

De maandagochtend-rituelen van hoofdredacteur Nina Pierson.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
De maandagochtend-rituelen van Fashionchick’s Founder Ellen Snijder
Sluiten