De maandagochtend rituelen van Bedrock’s hoofdredacteur Nina Pierson

Hoe doen ze dat toch? Succesvolle vrouwen, of het nu gaat om carrière, liefde of geluk, houden er allemaal bepaalde (ochtend)rituelen op na. Wij vroegen inspirerende vrouwen naar hun tips. Wat doen ze als de wekker gaat en hoeveel uur slaap hebben ze nodig? Bedrock's eigen hoofdredacteur Nina Pierson trapt af.

Hoe laat gaat de wekker?

“Tegenwoordig heb ik een hele fijne wekker, namelijk mijn dochter Ella! Zij wordt meestal tussen 07:00 – 08:00 wakker.”

Stap je meteen uit bed, of snooze je eerst?

“Het eerste dat ik doe is naar haar kijken. Dan verschijnt er een grote glimlach op haar gezicht en dan kan mijn dag al niet meer stuk. Ik blijf altijd nog even in bed met haar knuffelen. Voordat ze geboren werd was ik ook best wel een snoozer. Ik kan gerust mijn wekker een half uur eerder zetten om vervolgens nog heerlijk te genieten van het omdraaien. Hoe kan het dat je bed altijd nog lekkerder voelt wanneer je eruit moet dan wanneer je erin gaat?”

Check je meteen je telefoon in bed, en zo ja, wat check je dan?

“Ik zet sowieso altijd mijn telefoon op ‘airplane mode,’ dus ‘s nachts komt er niks binnen. Ella slaapt nog bij ons op de kamer, dus ben ik altijd eerst met haar bezig (voeden, knuffelen, spelen) en vaak gaat haar vader dan ook even met haar knuffelen en dan pak ik m’n telefoon om een korte doorloop te doen van mail en instagram. Soms Facebook.”

Wat doe je als eerste nadat je opstaat?

“Nu ik nog met verlof ben zijn mijn ochtendrituelen iets aangepast. Meestal ben ik eerst met Ella bezig. Wanneer zij gevoed en aangekleed is ga ik snel zelf douchen. Ik maak me binnen 5 minuten op en trek iets makkelijks aan. Vaak doe ik in de ochtend gelijk een paar belangrijke huishoudelijke klusjes zoals de was, bed opmaken en kamer opruimen. Daarna gaan we samen naar beneden om te ontbijten en wat artikelen op BEDROCK of Blendle te lezen.”

Kun je ook wel eens niet je bed uitkomen?

“We hebben heerlijk veel lichtinval in de kamer dus dan trek ik de gordijnen open, zet ik een fijne Spotify playlist aan en drink ik een groot glas water. Als ik tijd heb kijk ik wat dingen na op m’n telefoon en doe alvast een post voor SLA, BEDROCK en mezelf op Instagram. Daarna ben ik er wel aan toe om op te staan. Ook al heb ik een dag niks te doen met m’n verlof, ik blijf eigenlijk nooit in bed liggen.”

Hoeveel uur slaap je?‬

“Ella slaapt sinds een week door. Dus na 12 weken van gebroken nachten (wat me stiekem ook alles meeviel) pak ik eindelijk weer lange nachten. Ik ga meestal rond 22:30 uur slapen en word rond 07:00 wakker: 8,5 uur.

Ben je een ochtendmens?

“Ja, ik hou van de ochtenden!”

Wat zijn de 5 do’s in de ochtend die je iedereen aanraadt?

“Wees lief voor jezelf, douche koud af, drink warm water met citroen, zet pas je telefoon van airplane mode wanneer je beneden bent (hier ben ik zelf niet zo goed in) en doe gelijk een paar huishoudelijke taken zodat je je gelijk efficiënt voelt.”

En de 5 don’ts?

Gelijk naar je telefoon graaien, in het donker blijven liggen, te lang snoozen, niet ontbijten en te laat opstaan zodat je moet haasten.

Meer lezen

Zo start je je ochtend als een kundalini yogi.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
De maandagochtend rituelen van Bedrock’s hoofdredacteur Nina Pierson
Sluiten