Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Planeet 2 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo vind je de leukste (groene) hotspots op vakantie

In je eigen stad weet je vaak precies waar de leukste adresjes zitten. Winkels met duurzame kleding ken je genoeg en als je op zoek bent naar een nieuw veganistisch tentje heb je dat zo gevonden. In het buitenland is dat een ander verhaal. Je hebt geen flauw benul waar de groene hotspots zich bevinden. Daarbij ken je er de weg niet en kun je maar moeilijk uit de voeten met de taal. Ein vegan ristorante s’il vous plaît? Non? Met gebrekkig Frans (of een andere taal, dat hangt natuurlijk van je bestemming af) en handen- en voetenwerk kom je vaak al een heel eind. Er moet wel iemand zijn die je begrijpt toch? Als je geluk hebt dan is dat inderdaad het geval. Maar zo’n zoektocht kan wel tijdrovend zijn. En dan moet je natuurlijk nog maar zien of het écht is wat je bedoelde.

Zo wordt het makkelijker

Wil je voortaan sneller de juiste hotspots vinden en daadwerkelijk tijd overhouden om te genieten van een gezonde lunch? Het wordt een stuk makkelijker als je je Android-telefoon gebruikt. Sowieso is het handig om altijd eerst te kijken wat de weersvoorspellingen zijn voor de komende uren. Is er regen op komst? Dan kun je beter iets zoeken dat overdekt is. Zodra je weet of je binnen of buiten wil zitten kun je je telefoon inzetten als persoonlijke reisgids. In de video hieronder wordt uitgelegd hoe je de leukste locaties vindt bij jou in de buurt.

De leukste locaties vinden

Na wat zoekwerk heb je de ideale lunchplek gevonden. Op de menukaart staan gezonde smoothies en salades en als bonus kijkt het tentje ook nog uit op zee. Als dat geen ultiem vakantiegevoel geeft. Maar first things first: je moet er natuurlijk wel zien te komen. Hoe je dat doet zie je in onderstaande video.

Navigeren van punt A naar punt B

Hoezee! Je bent aangekomen op je plek van bestemming. Het ziet er gezellig uit en op andere tafeltjes spot je al een paar lekkere gerechten. De salade die je buurvrouw op rechts heeft besteld ziet er wel érg goed uit. Hoe ga je nou tegen de ober zeggen wat je wil bestellen zonder onbeschoft te hoeven wijzen? Gelukkig is er een oplossing. Met Google Translate kun je gesproken tekst vertalen waardoor communiceren een stuk makkelijk wordt. Je kunt dus gewoon in het Nederlands zeggen wat je wil et voilà, je telefoon doet de rest. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe dit precies werkt.

Gesproken tekst vertalen

Goede reis!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Zo vind je de leukste (groene) hotspots op vakantie
Sluiten