Josephine Kay
Josephine Kay | LinkedIn Body 20 okt 2017

Dit zijn de hilarische fases van je kwaaltjes Googlen (uitgebeeld in GIFjes)

Ik ben iemand van extremen als het op ziek zijn aankomt. Ik ga bijvoorbeeld liever niet naar de huisarts, en spaar al mijn kwaaltjes op totdat het dan écht nodig is. Dan zit ik daar met een waslijstje aan ellende, zodat ik efficiënt geholpen kan worden. Meerdere vliegen in één klap. Maar aan de andere kant kan ik mezelf ook redelijk gek maken door elk pijntje te Googlen. Zeurende pijn aan mijn been? Dan heb ik vast trombose. Mijn moedervlek die er nét iets anders uitziet? Nou, dan heb ik niet lang te leven meer, natuurlijk.

Het is een bijzonder fenomeen, maar in het Google-tijdperk is het gewoon té verleidelijk om even snel te Googlen wat je zou kunnen hebben. Dit zijn de verschillende fases van zelfdiagnose in de vorm van GIFjes. Herkenbaar?

De hilarische fases van je kwaaltjes Googlen

Kleine sidenote: bij twijfel altijd naar de dokter gaan, natuurlijk.

1. Zal ik het opzoeken?


Waarschijnlijk niet je slimste idee, maar je bent toch wel erg nieuwsgierig naar een antwoord.

2. Ik ga het even opzoeken


Ach ja, kan geen kwaad, toch?

3. Balen van jezelf


Urgh, waarom doe je dit toch altijd?

4. Je mentaal voorbereiden op het ergste


‘Ok, daar gaan we, ik druk op enter.’

5. Als je ziet dat de eerste diagnose niet zo ernstig is

6. Symptomen herkennen


Ja, zie je wel, het gaat niet goed met me. Ik wist het. Applausje voor mezelf.

7. En dan zie je opeens de ergst mogelijke diagnose


Ok, dit is niet best.

8. In totale paniek raken


Maar ik wil dit helemaal niet!

9. Piekeren


Vervolgens de hele dag en nacht piekeren.

10. En dan horen van de arts dat er niets aan de hand is


Woohoo, I’m ok!.

Meer over ziekte en gezondheid?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Dit zijn de hilarische fases van je kwaaltjes Googlen (uitgebeeld in GIFjes)
Sluiten