Rosa Bertram
Rosa Bertram Society 18 feb 2019

De Groene Afslag: ook ‘t Gooi heeft nu een duurzame en circulaire broedplaats

Waar je in Amsterdam en Rotterdam struikelt over de duurzame initiatieven en broedplaatsen, moest je daar in ‘t Gooi nog goed naar zoeken. Althans, tot voor kort. Vorige week opende ‘De Groene Afslag’ die haar naam dankt aan haar groene hart én ligging (bij afslag 8 aan de A1 in Laren). Eten, drinken en werken: alles draait er om een circulaire economie en een duurzame toekomst.  

In Amsterdam ga je naar Pakhuis de Zwijger of De Ceuvel en in Rotterdam naar Blue City en straks dus naar De Groene Afslag in de Gooi en Vechtstreek. Duurzaam, lokaal én circulair, dat zijn de hoofdthema’s voor dit groene initiatief van wel 2800 (!) m2.

Wat kunnen we verwachten?

Een multifunctionele ontmoetingsplek waar enthousiastelingen samen komen voor een duurzame toekomst, dat is het idee voor De Groene Afslag. Hoe ziet dat eruit? Zo kan je als duurzame ondernemer een werkplek (of een vergaderzaal) huren, kan je er terecht voor heerlijk lokaal en duurzaam verkregen gerechten en volg je er interessante workshops.

Lokaal en circulair eten

Het gebouw biedt ruimte, véél ruimte. Daarom zijn er wel 100 zitplaatsen in het restaurant. De koffie wordt huisgebrand door een Australische barista (Australiërs zijn experts op het gebied van koffie) en de keuken werkt voornamelijk met lokale producten waaronder Schipholganzen, gegrilde vergeten groenten en taart uit de buurt. Oh, én natuurlijk Nederlandse biertjes.

Werkplekken

Werk je als zzp’er en ben je op zoek naar een creatieve, innovatieve én inspirerende omgeving? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met like minded ondernemers en freelancers deel je een groene kantoort ruimte. Er is ruimte voor 75 vaste werkplekken en 25 flexplekken.

Hoe BlueCity Rotterdam tot voorbeeldstad voor de circulaire economie wil maken

Verder kan je eventueel grotere ruimtes huren voor vergaderingen, inclusief circulaire catering. De meubels zijn een combinatie van vintage, antiek of ge-upcyclede items.

Workshops

Om van elkaars kennis, enthousiasme en expertises te leren, organiseert De Groene Afslag ook events. Zo staat er voor aankomende zomer (26 juli) een heus Green Summer Festival op de planning met workshops, kooksessies en proeverijen waar je kan leren bier brouwen, de natuur ontdekken of leren fermenteren.

De nieuwe broedplaats wilt ook les gaan geven op scholen (wij zijn voor!) onder de noemer ‘Circuleren kun je leren’. Vanaf het volgende schooljaar (2019-2020) wordt het één van de vaste scholenprogramma’s die De Groene Afslag aanbiedt. Met duurzame materialen, workshops en interactieve lessen. Verder worden er films en markten georganiseerd, waarbij de buren van De Altijd Werkplaats – waar onder andere statushouders werken – helpen meebouwen.

Zin om je benen te strekken na een middag hard werken? Vanaf het terras loop je er zo de heide van het Goois Natuurreservaat op. Genoeg te doen dus!

Adres van De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 111,
1251 AV
Laren

De openingstijden zijn van 09.00 tot 18.00 uur (ook in het weekend). Na 18.00 uur worden alle ruimtes gebruikt voor besloten evenementen en partijen.

Meer duurzame initiatieven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De Groene Afslag: ook ‘t Gooi heeft nu een duurzame en circulaire broedplaats
Sluiten