Dé fitnesstrends van 2016

Een nieuw jaar met nieuwe kansen: ook in de sportschool. Dit zijn de fitnesstrends voor het komende jaar, zodat jij inspiratie op kunt doen voor een healthy 2016.

Elk jaar maakt het ACSM (American College of Sport Medicine) de nieuwste fitnesstrends bekend. Dit is de top 10 voor het jaar 2016:

Draagbare technologie

Het jaar 2016 staat wat betreft fitness in het teken van draagbare technologie. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van handige gadgets. Denk aan fitnesstrackers, smartwatches (zoals de Apple Watch), apparaten om je hartslag te meten en gps-volgsystemen.

Training met lichaamsgewicht

Deze trend stond vorig jaar nog op nummer 1, maar is nu opgeschoven naar de tweede plaats. Tijdens een bodyweight training gebruik je zo min mogelijk hulpmiddelen. Het gaat er namelijk om dat je jouw lichaam als gewicht gebruikt.

HIIT

HIIT (High Intensity Interval Training) is een methode waarbij je zeer intensief beweegt in een korte periode. Je wisselt je training af met korte pauzes. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je jouw conditie op peil houdt en veel calorieën verbrandt. Een HIIT-sessie duurt meestal 15-20 minuten.

Krachttraining

Krachttraining is allang niet meer iets dat alleen bestemd is voor mannen, ook vrouwen hebben er baat bij. Tijdens een krachttraining ontwikkel je spierkracht met behulp van apparaten en gewichten.

Professionele en ervaren fitnesscoaches

De laatste jaren zijn er steeds meer sportscholen bijgekomen. In deze sportscholen hechten mensen waarde aan coaches die gecertificeerd zijn en ervaring hebben, zodat zij je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

Personal training

Het wordt steeds populairder om gebruik te maken van een personal trainer. Een personal trainer kan je helpen om een voedings- en sportschema op te stellen.

Functionele fitness

Deze trend richt zich op krachttraining om je balans te verbeteren en zo je dagelijkse leven makkelijker te maken. Het omvat speciale trainingen op een instabiele ondergrond die ervoor zorgen dat je balans beter wordt.

Fitnessprogramma’s voor ouderen

Beweging is belangrijk voor jong en oud. Verschillende fitnessprofessionals zetten speciale schema’s in elkaar die bedoeld zijn om ouderen actief en gezond te houden.

Beweging en gewichtsverlies

Als je af wilt vallen is het belangrijk om voldoende te bewegen, maar ook om op je voeding te letten. Steeds meer professionals, zoals diëtisten en sportinstructeurs, combineren sport- met voedingsadvies om er voor te zorgen dat hun klanten in shape blijven.

Yoga

Yoga is een hele oude traditie die ontstaan is in India. Met yoga streef je naar innerlijke bewustwording; het doel is om één te zijn met je lichaam, geest en ziel. In Nederland is het op dit moment een van de snelst groeiende sporten. Wil je starten met yoga, maar weet je niet welke vorm het beste bij je past? In dit artikel vind je meer informatie over de verschillende soorten.

Wat zal er volgend jaar in de top 10 staan? Nieuw in fitnessland is de Barre work-out: een effectieve work-out waarbij ballet, pilates, yoga en cardio gecombineerd worden. Topmodellen als Doutzen Kroes, Karlie Kloss en Miranda Kerr zweren er al jaren bij.

Reageer op artikel:
Dé fitnesstrends van 2016
Sluiten